ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ



Συμπληρώθηκαν φέτος 5 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα. Τα ξημερώματα Πέμπτης 17 Ιανουαρίου 2013 δύο θρασύδειλα φασιστοειδή επιτέθηκαν και δολοφόνησαν με αλλεπάλληλες μαχαιριές τον εργάτη μετανάστη, που εκείνη την ώρα πήγαινε με το ποδήλατό του στη δουλειά.

Η δολοφονία του Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα λίγους μήνες αργότερα, ήταν το αποκορύφωμα δεκάδων επιθέσεων σε αγωνιστές, πρόσφυγες, μετανάστες και άτομα της ΛΟΑΤ κοινότητας. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού, να σπέρνει μίσος και αίμα. Οι δύο αυτές δολοφονίες και οι κινητοποιήσεις που ακολούθησαν, ήταν η αφορμή να αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της δράσης της δολοφονικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και μάλιστα στην πρωτόδικη απόφαση για τον Λουκμάν να καταλογιστεί για πρώτη φορά ρατσιστικό κίνητρο στους δράστες.


Εμείς που αγωνιζόμαστε για ψωμί παιδεία ελευθερία, παλεύουμε και για τη ζωή, ενάντια σε αυτούς που μας την στερούν, λίγο λίγο ή κατευθείαν, με μια μαχαιριά.



Ανοίξαμε τα σχολεία μας στα προσφυγόπουλα και υπερασπιστήκαμε την ένταξή τους στην πρωινή ζώνη. Αγωνιζόμαστε ενάντια στη φτώχεια και την ανέχεια, για τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων ανεξάρτητα από το χρώμα, την εθνικότητα, ή τη θρησκεία. Για την ανεργία και τη φτώχεια, δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους, αλλά το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα και γεννά τους πολέμους και τους ξεριζωμούς.



Στις γειτονιές μας δε χωράει ο φασισμός και ο ναζισμός.

Τα παιδιά μας δε θα μεγαλώσουν με μισαλλοδοξία και φασισμό, αλλά με αξιοπρέπεια και με τις αρχές της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Σάββατο 20/1/2018 στις 12:00

Πλατεία Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα
Το Δ.Σ. Της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων της 3ης Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων