ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Το απόγευμα της Κυριακής 24/06 περίπου 25 με 30 φασίστες επιτέθηκαν με πέτρες, αλυσίδες και μολότοφ εναντίον 9 ατόμων (οι 7 γυναίκες) μελών της Ανοιχτής Συνέλευσης Πετραλώνων, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον κοινωνικό χώρο για την υγεία της κατάληψης του ΠΙΚΠΑ. Στο χώρο λειτουργεί Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο, συλλογική κουζίνα για ευπαθείς ομάδες και συχνά γίνονται εκδηλώσεις με παιδιά. Σε πολύ μικρή ακτίνα λειτουργούν σχολεία όλων των βαθμίδων (2 Παιδικοί Σταθμοί, 2 Νηπιαγωγεία, 2 Δημοτικά Σχολεία, 1 Γυμνάσιο και 1 Λύκειο) καθώς και 2 παιδικές χαρές και χώροι άθλησης. Η επίθεση είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αντιφασίστα. Οι γείτονες βοήθησαν στην απώθησή τους από το χώρο και προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία. Η αστυνομία προσήγαγε 3 άτομα που καταδίωξαν τους νεοναζί, με αποτέλεσμα οι παραλίγο δολοφόνοι να φύγουν ανενόχλητοι με το τρένο προς τον Πειραιά.
Τα άτομα αυτά φορούσαν μπλούζες με διακριτικά της Χρυσής Αυγής και το σήμα της Βεργίνας. Η επίθεση είναι μέρος της προσπάθειας των νεοναζί να ξαναβγούν στην επιφάνεια, ύστερα από το "πλυντήριο" των πρόσφατων συλλαλητηρίων που εγείρουν τον εθνικιστικό φανατισμό. Ενθαρρυμένοι από την αναθέρμανση του εθνικιστικού κλίματος, σαν αποτέλεσμα της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και της πολεμοκαπηλείας σε Μέση Ανατολή, Βαλκάνια και Αιγαίο, οι φασίστες βγαίνουν ξανά από τις τρύπες τους, που τους είχε στριμώξει η οργή του λαού, της νεολαίας και η αντιφασιστική πάλη, ειδικά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Η συγκεκριμένη δολοφονική επίθεση είναι η συνέχεια ανάλογων επιθέσεων σε μετανάστες και συλλογικότητες. Η πολιτική ανοχή στο ρατσισμό και τον εθνικισμό και η προκλητική ατιμωρησία πρωτοκλασάτων στελεχών της Χρυσής Αυγής, με πιο πρόσφατη εκείνη του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μπαρμπαρούση, σε συνδυασμό με τις διώξεις και τη στοχοποίηση αγωνιστών, αποθρασύνουν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Δε θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί ο όλεθρος του προηγούμενου αιώνα.

  • Να κλείσουν τα γραφεία – ορμητήρια της Χρυσής Αυγής.
  • Να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής, για να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.
  • Απαιτούμε τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των φασιστών που συμμετείχαν στην επίθεση.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις των επόμενων ημερών που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή.


ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων της 3ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίω