ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ

Ξημερώματα Πέμπτης 17 Ιανουαρίου 2013 δύο φασίστες δολοφόνησαν στα Πετράλωνα τον εργάτη μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν, που είχε ξεκινήσει με το ποδήλατό του από το Περιστέρι να πάει στη δουλειά. Η τραγική αυτή επέτειος συμπίπτει με την διεξαγωγή της δίκης στο Εφετείο της Αθήνας, όπου στο εδώλιο βρίσκονται ξανά οι καταδικασθέντες πρωτόδικα Διονύσιος Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος. Οι δύο χρυσαυγίτες δολοφόνοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια για τη ρατσιστική ανθρωποκτονία, ενώ είναι κατηγορούμενοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Οι επιθέσεις της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής σε συνανθρώπους μας αγωνιστές, πρόσφυγες, μετανάστες και άτομα της ΛΟΑΤ κοινότητας είχαν αποκορύφωμα τη δολοφονία του Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα λίγους μήνες αργότερα. Οι δολοφονίες αυτές και οι κινητοποιήσεις της περιόδου ξεσκέπασαν την εγκληματική δράση της συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Το μίσος και το αίμα είναι το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού.

Τα παιδιά μας να μεγαλώσουν με αξιοπρέπεια και με τις αρχές της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Εχθρός μας είναι το σύστημα εκμετάλλευσης που προκαλεί τους πολέμους και τους ξεριζωμούς και όχι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.
Αγωνιζόμαστε για ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα και θρησκεία σε ένα αναβαθμισμένο Δημόσιο Σχολείο με ποιοτικές κτιριακές υποδομές και μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, που να καλύπτει όλες τις εκπαιδευτικές και λειτουργικές ανάγκες.
  • Δημόσιες δαπάνες για τα σχολεία και τα νοσοκομεία και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς. Εξασφάλιση δωρεάν παιδείας, υγειονομικής κάλυψης και στέγασης για όλον τον εργαζόμενο λαό.
  • Χαρτιά – άσυλο και στέγη σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
  • Σύνορα ανοιχτά – όχι στους φράχτες της ντροπής.
  • Να επιταχυνθεί η δίκη της της Χρυσής Αυγής και να καταδικαστούν οι δολοφόνοι.

Στις γειτονιές μας δε χωράει ο φασισμός και ο ναζισμός.

Καλούμε τα μέλη μας, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και όλη τη γειτονιά
στις αντιφασιστικές συγκεντρωσεις και διαδηλώσεις

Παρασκευή 18/1, στις 17:00
Σάββατο 19/1 στις 12:00

Πλατεία Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα

Το Δ.Σ. Της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων της 3ης Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων

Πλατεία Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα

Το Δ.Σ. Της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων της 3ης Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων