Καταγγελια της Ένωσης Γονέων της 3ης Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων


Μία ημέρα πριν το κλείσιμο των σχολείων για τις διακοπές του Πάσχα, έφτασε σε σχολεία της περιοχής μας υλικό από το Δήμο Αθηναίων, το οποίο αναφέρεται στις Παιδικές Εξοχές του Δήμου και το πρόγραμμά τους για το 2019, με σκοπό να δοθεί στα παιδιά και κατ’ επέκταση στους γονείς. Όπως διαπιστώθηκε μέσα στο εν λόγω τρίπτυχο, είχε τοποθετηθεί επιμελώς προεκλογικό υλικό της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου για την εποπτεία των παιδικών εξοχών, κας Χριστίνας Βασιλείου, η οποία θα πολιτευθεί ξανά, όπως μας πληροφορεί, με τον υποψήφιο δήμαρχο κο Γερουλάνο.

Από την πλευρά μας τους πληροφορούμε ότι σχεδόν όλα κατέληξαν στους κάδους ανακύκλωσης και θέτουμε τα εξής ερωτήματα προς το Δήμαρχο Αθηναίων κύριο Καμίνη, τον υποψήφιο δήμαρχο κύριο Γερουλάνο και τη Διεύθυνση Παιδικών Εξοχών:

  • Ποιος έδωσε την εντολή να διακινηθεί αυτό το υλικό;
  • Με ποιου την ανοχή διακινήθηκε από την εν λόγω υπηρεσία;
  • Ποια είναι η άποψη του υποψήφιου δημάρχου κου Γερουλάνου για το γεγονός;
  • Ποιος κάλυψε το κόστος εκτύπωσης του προεκλογικού φυλλαδίου της κας Βασιλείου;

Οι πολιτικοί προϊστάμενοι του Δήμου είναι αυτοί που λοιδωρούν τους εκπροσώπους του γονεϊκού κινήματος για πολιτικοποίηση λόγω της διεκδικητικής τους στάσης. Κόπτονται επίσης να μείνουν τα σχολεία και οι μαθητές μακριά από την πολιτική και τα κόμματα. Η ίδια Δημοτική αρχή από την άλλη δε διστάζει να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του Δήμου και τα λεφτά των δημοτών σε μια αήθη προσπάθεια πολιτικής προβολής και προσέλκυσης ψηφοφόρων. Χρησιμοποιεί επίσης τους εκπαιδευτικούς, εν αγνοία τους, ως διακινητές φυλλαδίων της προεκλογικής τους εκστρατείας.

Από τη μία αφήνουν τα παιδιά μας χωρίς καλοριφέρ το χειμώνα (Γκράβα), εφαρμόζοντας τις πλέον αντιδραστικές – αντιλαϊκές πολιτικές και καμαρώνουν για τα κυριολεκτικά ματωμένα πλεονάσματα του Δήμου (είμαστε μάρτυρες άλλωστε δεκάδων ατυχημάτων στα ακατάλληλα – ασυντήρητα προαύλια). Από την άλλη χρησιμοποιούν χρήματα που διαχειρίζεται ο Δήμος και προέρχονται από τη βαριά δημοτική φορολογία, τις περικοπές στις δαπάνες των Σχολικών Επιτροπών και από τις κατασχέσεις του Δήμου σε σπίτια δημοτών.

Καλούμε την κυρία Βασιλείου να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση νέας θητείας στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον κύριο Καμίνη να την παύσει άμεσα από τα καθήκοντά της και τον επικεφαλής του συνδυασμού της κύριο Π.Γερουλάνο να τοποθετηθεί δημόσια για αυτή την πρακτική και να την αποσύρει από υποψήφια δημοτική σύμβουλο.


Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων της 3ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων