ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ / ΤΡΙΩΝ


ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

Η Ένωση Γονέων της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των φοιτητών/φοιτητριών, των παιδιών μας δηλαδή, ενάντια στην αστυνόμευση, την καταστολή και την ασφαλειοποίηση που επιχειρείται στα ΑΕΙ της χώρας.

Τα πανεπιστήμια, σαν χώροι γνώσης, έρευνας, ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας, χρειάζονται υποδομές, χρηματοδότηση, διδακτικό/ερευνητικό προσωπικό για να λειτουργήσουν ομαλά και όχι αστυνόμευση.

Οι -όχι ατυχείς γιατί δεν ήταν τέτοιες- δηλώσεις του υφυπουργού παιδείας περί θεσμοθετημένης ύπαρξης της αστυνομίας στα πανεπιστήμια κατά τη διάρκεια της επταετίας καταδεικνύουν τη σαφή σύμπλευση του Υπουργείου Παιδείας με το Υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ και στην εφαρμογή της κυβερνητικής διάθεσης για καταστολή, εκφοβισμό και έλεγχο.

Η όλη μεθόδευση αποσκοπεί στην προσπάθεια απαξίωσης του Ελληνικού  Πανεπιστημίου εκ μέρους της κυβέρνησης  η οποία, αντί να προσβλέπει σε μια αταξική εκπαίδευση, εντείνει τον ταξικό χαρακτήρα προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων στην εκπαίδευση και στην έρευνα.

Ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της εκπαίδευσης είναι κεκτημένο αγαθό και δεν τον χαρίζουμε σε κανένα και με τίποτα, θα είμαστε στο πλευρό των παιδιών μας που παλεύουν για ένα μέλλον ΕΛΕΥΘΕΡΟ.

Όλοι και όλες στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο της Πέμπτης 28/1/21 στις 13.00 μμ στα Προπύλαια.

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων της 3ης Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων