Σύλλογος Γονέων&Κηδεμόνων 47ου Νηπιαγωγείου - Ανακοίνωση για την Εργατική Πρωτομαγιά 2021

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 

                                            του 47ου Νηπιαγωγείου δήμου Αθηναίων

 

Αθήνα, 3/5/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 47ου Νηπιαγωγείου δήμου Αθηναίων τιμάει την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες στη Θεσσαλονίκη το 1936, τους 200 κομμουνιστές που εκτέλεσαν οι ναζί στη Καισαριανή το 1944 αλλά και τους χιλιάδες αγωνιστές σε όλο τον κόσμο. Η φετινή πρωτομαγιά, όπως και κάθε άλλη, δεν είναι «ένα πουκάμισο αδειανό»,ούτε μια ακόμα αργία ανάμεσα στις άλλες.

Κάθε κρίση είναι μια ευκαιρία για το κεφάλαιο και την εξουσία. Δεκαπέντε μήνες από την έναρξη της πανδημίας και ουσιαστικά μέτρα δεν έχουνληφθεί για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, όπως και για την εκπαίδευση. Βέβαια, μέτρα με «συμβολική σημασία αλλά και παιδαγωγική ιδιότητα» όπως η επιτήρηση της κυκλοφορίας, κατά την ομολογία του υπουργού επικρατείας έχουν παρθεί. Όπως με μακροπρόθεσμη στόχευση και καταιγιστικό ρυθμό ψηφίζονται και αντιδραστικοί νόμοι.

Οι ρυθμίσεις για τα Πανεπιστήμια (κατάργηση ασύλου, εξίσωση επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων κολεγίων με εκείνα πτυχιούχων πανεπιστημιακών σχολών, πανεπιστημιακή αστυνομία) και γενικότερα για την εκπαίδευση (αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά , νόμος 4692/2020 για Λύκειο – εξεταστικό κέντρο με τράπεζα θυμάτων, τηλεκπαίδευση, κρυφή σύμβαση με CISCOκαι απροστάτευτα τα προσωπικά δεδομένα, Κ.Υ.Α. υπ’ Αριθμ. 131451/ΓΔ4  για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, απορρύθμιση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση και γενίκευση πρότυπων και πειραματικών), αλλά και την εργασία (κατάργηση του ΣΕΠΕ, του βάσιμου λόγου απόλυσης, της προσφυγής στη διαιτησία, του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων), πέρασαν σε μια περίοδο με απαγορεύσεις για τις διαδηλώσεις και τη χρήση του δημόσιου χώρου, με επιτήρηση της κυκλοφορίας, με βίαιη καταστολή, με πρόστιμα και με παραπληροφόρηση από τα ¨πετσωμένα¨ ΜΜΕ.

Το αμέσως επόμενο διάστημα προς ψήφιση θα κατατεθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο με βασικά σημεία του την κατάργηση του 8ωρου και του πενθημέρου εργασίας, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την αφαίρεση της δυνατότητας επαναπρόσληψης ακόμα και μετά από δικαστική δικαίωση του εργαζόμενου, την αύξηση των απλήρωτων υπερωριών, την παγίωση της τηλεργασίας, τον έλεγχο της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος της απεργίας.

 

Συμμετέχουμε και σας καλούμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις - διαδηλώσεις που έχουν κηρύξει για τις 6 Μάη ομοσπονδίες, σωματεία, εργατικά κέντρα και η ΑΔΕΔΥ. 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                        Ο Γραμματέας

 Χάρης Χρήστου                           Γιάννης Μπουγιούκας