ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ....

 Για τα κενά στα σχολεία……….

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

 τα σχολεία  μας άνοιξαν και βρέθηκαν αντιμέτωπα τόσο με το «τέταρτο κύμα της πανδημίας» του Covid-19 όσο και με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας κωφεύουν στις «φωνές» της εκπαιδευτικής κοινότητας για προσλήψεις εκπαιδευτικών. Αντί αυτού, στο πνεύμα των περικοπών, αυξάνουν των αριθμό των μαθητών ανά τμήμα προκειμένου να εξοικονομήσουν προσωπικό. Η μη δημιουργία επιπλέον τμημάτων, προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός εντός των σχολικών αιθουσών, εκτός του ότι δυσχεραίνει την εκπαιδευτική διαδικασία, είναι δεδομένο ότι θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε αύξηση των κρουσμάτων covid-19, σε κλείσιμο τμημάτων αλλά και ολόκληρων σχολικών μονάδων. 

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με λιγότερες προσλήψεις τόσο στην Ειδική Αγωγή όσο και στη Γενική. Αν και μετά από 12 χρόνια έγιναν διορισμοί εκπαιδευτικών, ο αριθμός των διορισμών αυτών δεν επαρκεί για την κάλυψη των κενών στα σχολεία. Ενώ ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών εξακολουθεί να βρίσκεται στο καθεστώς του/της αναπληρωτή/αναπληρώτριας, του/της ωρομίσθιου/ωρομίσθιας.

Απαιτούμε :

-        Αραίωση των τμημάτων με 15 μαθητές ανά τάξη. 

-        Άμεση λειτουργία νέων σχολικών αιθουσών. Προγραμματισμός για την δημιουργία νέων σχολείων.

-        Να γίνουν  άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων.

-        Μόνιμους διορισμούς προσωπικού καθαριότητας, νοσηλευτών, φυλακτικού και βοηθητικού προσωπικού (τραπεζοκόμοι, γενικών καθηκόντων).

                                                                                                       Αθήνα, 27/9/2021

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων& Κηδεμόνων 3ης ΔΚΑ