Ούτε στα σχολεία, ούτε πουθενά....

Ούτε στα σχολεία, ούτε πουθενά

 

Με αμείωτο ενδιαφέρον για  δεύτερη συνεχή μέρα παρακολουθήσαμε τα όσα διαδραματίστηκαν στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Συγκεκριμένα ομάδα νεαρών ατόμων προερχόμενη από τον ακροδεξιό χώρο και με τις ευλογίες του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε σε αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιούσαν φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ στις 28/9/21.

Χρησιμοποιώντας τα σχολεία ως ορμητήρια οι νεαροί φασίστες επιτέθηκαν σε μαθητές/τριες και φοιτητές/τριες με πέτρες, μολότοφ, ξύλα και σιδερογροθιές. Από τη μετατροπή του σχολείου σε πεδίο μάχης, είχαμε τραυματισμούς μαθητών ενώ μαθήτρια, μέλος του 15μελούς, κατήγγειλε την στοχοποίησή της από την εν λόγω ομάδα.

Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν για δεύτερη συνεχή μέρα, το Υπουργείο Παιδείας ναι μεν καταδικάζει τις βίαιες αυτές πράξεις πουθενά ωστόσο δεν αναφέρεται στη δράση της Χρυσής Αυγής, η οποία έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές «για τη δυναμική τους αντίδραση απέναντι στις προκλήσεις και τις απόπειρες καπήλευσης των κινητοποιήσεων τους για αντεθνικούς σκοπούς», όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε. Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το Ναζιστικό μόρφωμα φρόντισε να μας θυμίσει ότι ο φασισμός είναι ΕΔΩ.

Ως γονείς που μεγαλώνουμε την επόμενη γενιά πολιτών, για την οποία επιθυμούμε  να ζήσει σε ένα ασφαλές, ελεύθερο, ισότιμο και ισόνομο περιβάλλον, απαλλαγμένο από το φασισμό, ο οποίος κατά καιρούς παίρνει διάφορες μορφές, η επανεμφάνιση ενός νέου κύκλου βίας από τη Χρυσή Αυγή, μας γεννά ανησυχίες και προβληματισμούς.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων& Κηδεμόνων του 3ης Δ. Κ. καταδικάζει απερίφραστα τα γεγονότα στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και δεν θα επιτρέψει την μετατροπή των σχολείων σε ορμητήρια βίας. Εξάλλου πάγια θέση της Ένωσης μας είναι ότι: ο φασισμός, ο ρατσισμός,  ο σεξισμός, η βία και η μισαλλοδοξία δεν χωράνε στα σχολεία μας.

                                                                                                                          Αθήνα 29/9/2021

Tο Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων