ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/10/21 ΣΤΙΣ 11.30 ΠΜ.


Η  Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας ενώνει την φωνή της με εκείνη των παιδιών της και των εκπαιδευτικών τους και καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11/10/2021 ώρα 11:30 π.μ. στο Εφετείο Αθηνών. Η κινητοποίηση γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αγωγή που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας εναντίον των εκπαιδευτικών που αντιδρούν στη αξιολόγηση αλλά και για την κατάργηση του Νόμου 4808/21 που αφορά στα εργασιακά και παρεμποδίζει το δικαίωμα στην απεργία.

 

 

   ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 

-                  Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών που υπάρχουν στα σχολεία. Να επισημάνουμε ότι φέτος έγιναν λιγότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών τόσο στην Ειδική αγωγή όσο και στη Γενική.

-                  Κατάργηση του Νόμου 4823/2021 για τη λεγόμενη αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών. Ως γονείς δεν θα γίνουμε συνένοχοι ούτε στην όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων ούτε και στην κατηγοριοποίηση των σχολείων.

-                  Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων.

 

                                                                                                 Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2021

  Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων& Κηδεμόνων 3ης ΔΚΑ