Σύλλογος Γονέων 62ου Γυμνασίου - Νέα κινητοποιηση κατά των συγχωνεύσεων τη Δευτέρα 29/11/21 στη 1 μμ


ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ

Αγαπητοί  Γονείς και Κηδεμόνες,

το ΥΠΑΙΘ στην προσπάθεια «εξαφάνισης» των κενών που δημιουργήθηκαν λόγω της μη πρόσληψης εκπαιδευτικού προσωπικού και αδιαφορώντας για τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω Covid 19 και την έξαρση της πανδημίας το τελευταίο διάστημα, προέβη σε συγχωνεύσεις  τμημάτων.

Έτσι, όπως όλοι γνωρίζουμε, στις 5 Νοέμβρη  2021 με γραπτή εντολή, εκτελεστή από Δευτέρα 8/11/2021, της Περιφερειακής Διεύθυνσης  Εκπαίδευσης Αττικής, έγινε συγχώνευση στα τμήματα της Β΄ τάξης (από 4 σε 3), έχοντας διανύσει ήδη το πρώτο εκπαιδευτικό δίμηνο και παρόλο που υπάρχουν 9 περιπτώσεις μαθητών  με μαθησιακές δυσκολίες στην τάξη αυτή.

Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας σε μια από κοινού με τους εκπαιδευτικούς, με τους εκπροσώπους του δεκαπενταμελούς, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων& Κηδεμόνων 3ης ΔΚΑ και της Ε΄ΕΛΜΕ συντονισμένη ενέργεια, μετέβη στο γραφείο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής κ. Κόσυβα, ο οποίος υπέγραψε την απόφαση συγχώνευσης. Στόχος μας ήταν να του εκθέσουμε τους προβληματισμούς και τις  ανησυχίες που μας «γεννά» μια τέτοια απόφαση σχεδόν στο μέσον της σχολικής χρονιάς και μάλιστα σε κατάσταση πανδημίας, με τα κρούσματα στο σχολείο μας να έχουν μια αυξητική τάση. Ο Περιφερειακός Διευθυντής παρά την αρχική απαξιωτική του στάση απέναντι στους εκπροσώπους των γονέων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών υποχρεώθηκε να ακούσει εν τέλει τα αιτήματα και τα επιχειρήματα που αναπτύξαμε κατά την διάρκεια της συζήτησης μαζί του. Ο ίδιος μας είπε ότι θα επανεξετάσει το θέμα. Στις 18/11/21 με επιστολή του μας ενημέρωσε ότι ΔΕΝ θα γίνει ανάκληση της απόφασης συγχώνευσης.

Επειδή όμως η συγχώνευση και τα αποτελέσματά της έχουν αντίκτυπο τόσο στην διδασκαλία όσο και στην ποιότητα της εκπαίδευσης, το ΔΣ του Συλλόγου καλεί σε

ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 στις 12:20 έξω από το σχολείο για να πορευτούμε όλοι/ες μαζί προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, στην Αναστασίου Τσόχα 15-17, Αμπελόκηποι. Για όσες/ους δεν μπορούν την ώρα αυτή, σημείο συνάντησης καθορίζεται απευθείας η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, στις 13:0o μμ. Επειδή πρέπει να υπάρχει και αντιπροσωπεία μαθητών στην Περιφερειακή Διεύθυνση, κρίνεται απαραίτητη η συνοδεία από τους γονείς τους.                                

Με εκτίμηση και αλληλεγγύη,

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 62ου Γυμνασίου Αθήνας