Σύλλογος Γονέων 76ου ΔΣΑ - Στήριξη στον αγώνα ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων στο 62ο Γυμνάσιο

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

76ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Κυκλώπων 6, Άνω Πετράλωνα

 goneispetralonon@gmail.com 

 

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ενα σαρωτικό «κύμα» συγχωνεύσεων εκατοντάδων τμημάτων στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, προκειμένου να μην γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις και να «μπαλωθούν» τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων.

Στο Δήμο Αθηναίων σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται συγχωνεύσεις σε δεκάδες σχολεία και έχουν καταργηθεί πολλά τμήματα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα 26, 27 και 28 μαθητές να στοιβάζονται σε μια τάξη! Είναι παιδαγωγικά απαράδεκτο, πόσο μάλλον ενώ εν μέσω πανδημίας, όπου τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Στα Κάτω Πετράλωνα συγχωνεύτηκαν τμήματα της Β' τάξης στο 62ο Γυμνάσιο. Ταυτόχρονα, από το σχολείο λείπουν πολλές ειδικότητες εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα στα μέσα Νοέμβρη να μην έχει βγει ακόμη σταθερό σχολικό πρόγραμμα και όλοι οι μαθητές του σχολείου να ενημερώνονται το απόγευμα τι μαθήματα θα κάνουν την επόμενη μέρα! Διαφορετικοί καθηγητές μπαινοβγαίνουν στις τάξεις καθημερινά, προσπαθούν να καλύψουν τα κενά, ενώ όλα τμήματα έχουν κενές ώρες.

Αυτή η υποβάθμιση του σχολείου απαξιώνει την εκπαιδευτική διαδικασία έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες τόσο για την μόρφωση, όσο και για την ψυχολογία των μαθητών,.

Αντί, μετά από σχεδόν δυο χρόνια με κλειστά τα σχολεία, να δοθεί όλη η απαραίτητη προσοχή στα παιδιά, να δοθεί όλο το βάρος στην κάλυψη των μορφωτικών/εκπαιδευτικών κενών, στην ομαλή κοινωνικοποίησή τους και την ψυχολογική τους στήριξη, τα ήδη μεγάλα τμήματα μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο και δεν γίνονται καν όλα τα μαθήματα!

Καλούμε όλους τους γονείς και τους μαθητές, μαζί με τους εκπαιδευτικούς να μην επιτρέψουν άλλο αυτή την κατάσταση.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 76ου Δημοτικού Σχολείου και οι γονείς βρισκόμαστε στο πλευρό τους.

Απαιτούμε:

Να μην κλείσει ούτε ένα τμήμα!

Κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 20 παιδιά.

Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων. Να καλυφθούν όλα τα κενά.

                                         ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ