Σύλλογος Γονέων 73ου ΔΣΑ - Για το άνοιγμα των σχολείων

 

Σύλλογος Γονέων &Κηδεμόνων 73ουΔημοτικού Σχολείου Δήμου Αθηναίων

Τρώων 2, Άνω Πετράλωνα, Αθήνα, ΤΚ.11851                                           Αθήνα, 9/1/2022

 Email:syllogos73ds@gmail.com

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων του 73ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, καταγγέλλει την εγκληματική επιλογή της κυβέρνησης και του Υπουργείου, να ανοίξει τα σχολεία για ακόμα μία φορά χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο και ενώ:

 

-        η επέλαση του κύματος της Όμικρον δεν έχει φτάσει ακόμα καν στην  κορύφωσή του,

-        με τα κρούσματα συνολικά αλλά και σε ανήλικους/ες να είναι αυξημένα,

-        με το δημόσιο σύστημα υγείας απροστάτευτο

-        τη στιγμή που τα στοιχεία από ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ανησυχητική αύξηση των παιδιατρικών νοσηλειών και 

-        την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών στη χώρα μας  είναι ακόμα ανεμβολίαστα.

 Η κυβέρνηση παλινωδεί και οδηγεί με τη γενικότερη πολιτική της την κοινωνία στην επικίνδυνη επιλογή της ανοσίας της αγέλης, κάτι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε γονείς, μαθητές/τριες, δασκάλες/ους και τις οικογένειές τους, καθώς δεν θέλει να δώσει άδειες ειδικού σκοπού βάζοντας πάλι την οικονομία πάνω από την υγεία του πληθυσμού.

Ταυτόχρονα το Υπουργείο Παιδείας γνωρίζει ότι ενώ υπάρχει και το πρόβλημα με την τηλεκπαίδευση (λόγω παραβίασης του πλαισίου προστασίας προσωπικών δεδομένων και το σκάνδαλο με την διαρροή δεδομένων στην Cisco), το μόνο μέτρο που παίρνει για την αντιμετώπιση της παραλλαγής Όμικρον με την υπερ-μεταδοτικότητα, είναι ένα επιπλέον self test - με την αξιοπιστία τους να είναι πολύ χαμηλή σύμφωνα με τον FDA.

 

Επίσης, παραμένει το απαράδεκτο ποσοστό του 50% +1 για το κλείσιμο ενός τμήματος. Σε περίπτωση κρούσματος το μπαλάκι πέφτει πάλι στους γονείς-ατομική ευθύνη το λένε - οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν στα παιδιά τους 2 rapid test σε διάστημα 5 ημερών, πέρα από τα self test που διένειμαν (όπου ακόμα και αυτά δεν ήταν διαθέσιμα στα φαρμακεία για το σύνολο των παιδιών).

 

Και ενώ είχαν 18 ημέρες να οργανώσουν τη διάθεση των τέστ, με τα σχολεία κλειστά λόγω διακοπών - είχαν άλλες προτεραιότητες στο Λυκαβηττό και στα Ζαγοροχώρια.

 

Την ίδια ώρα παρακολουθούσαν αμέτοχοι τις τεράστιες ουρές στις δημόσιες δομές λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων, σπρώχνοντας αρκετούς/ες στη “λύση” του ιδιωτικού τομέα, που θησαυρίζει μέσα στη κρίση για άλλη μια φορά.


Όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στη μη αραίωση των τμημάτων, στις απαράδεκτες συγχωνεύσεις και στην απουσία επαρκών μέτρων υγιεινής, με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα των σχολείων καθώς και εκπαιδευτικών που θα υποστηρίξουν την ανάγκη των ολιγομελών τμημάτων, κάτι που είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα οδηγήσει σε τεράστια ενδοσχολική και ενδοοικογενειακή διασπορά, βάζοντας σε κίνδυνο τόσο την υγεία των μαθητών/τριών όσο και των γονιών τους, ενώ παράλληλα θα οδηγηθούμε μαθηματικά, στο κλείσιμο πολλών τμημάτων δίχως να έχει προβλεφθεί εναλλακτική λύση.

 

Απαιτούμε Ανοικτά και Ασφαλή σχολεία!

 

Ουσιαστική και άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

 

Οι ζωές των μαθητών-τριών μετράνε πάνω από τα κέρδη των εφοπλιστών, των κολοσσών της ιδιωτικής υγείας και τα παγουρίνο των “φιλανθρωπικών” ιδρυμάτων

 

Σήμερα, 31 χρόνια από τη δολοφονία του καθηγητή Ν. Τεμπονέρα από τραμπούκους οννεδίτες, ο αγώνας για δημόσια δωρεάν παιδεία και το σύνθημα ψωμί - υγεία - ελευθερία, εξακολουθεί να δείχνει το δρόμο της αξιοπρέπειας

 

Στηρίζουμε Συμμετέχουμε και καλούμε στις κινητοποιήσεις στο υπουργείο Παιδείας την Δευτέρα στις 13.30 και στο Υπουργείο Υγείας την Τρίτη το απόγευμα (17.30) μαζί με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, τους συλλόγους και τις ενώσεις γονέων!

 

      Να μειωθούν οι μαθητές/τριες ανά τμήμα σε 15 για λόγους υγείας αλλά και ποιότητας της εκπαίδευσης!

 

      Μαζικά τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Δωρεάν μοριακά τεστ σε περίπτωση κρούσματος στα τμήματα για μαθητές/τριες, δασκάλους/ες και τις οικογένειές τους! Δωρεάν μάσκες σε μαθητές/τριες, δασκάλες/ους και προσωπικό καθαριότητας

 

      Προσλήψεις δασκάλων για να καλυφθούν τα κενά των σχολείων σύμφωνα με τις πραγματικές τους ανάγκες! Προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας!

 

      Όχι σε συγχωνεύσεις, καταργήσεις τμημάτων! Ανάκληση όσων έχουν γίνει!

 

Για το ΔΣ

 

Ο Πρόεδρος                                            Ο Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Μπουγιούκας                                   Γιώργος Πρέντζας