Σύλλογος Γονέων 73ου ΔΣΑ - Κάλεσμα για τη Διεθνή Ημέρα κατά του Ρατσισμού - Σάββατο 19/3/22

 Αγαπητές και αγαπητοί,

Το ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 73ου Δημ. Σχολείου Αθηνών, το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022, απευθύνει κάλεσμα για την Διεθνή Ημέρα κατά του Ρατσισμού του ΟΗΕ για να παλέψουμε έμπρακτα ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό, το σεξισμό, τη μισαλλοδοξία, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που τον πληρώνουν οι λαοί. Να φωνάξουμε δυνατά ότι οι πρόσφυγες/ισσες πολέμου και κάθε κατατρεγμένος άνθρωπος του κόσμου τούτου είναι καλοδεχούμενοι/ες πέρα από χρώμα, καταγωγή, έθνη και σύνορα.  Να σταθούμε αλληλέγγυες/οι στους εξαθλιωμένους και στα θύματα των πολέμων. Να απαιτήσουμε ενίσχυση της υγείας, της παιδείας και του κοινωνικού κράτους για όλους και όλες, αντί για πολεμικούς εξοπλισμούς και κοινωνίες-φυλακές με φρούρια, επιτήρηση και καταστολή.

 

Στο πλαίσιο αυτό σας καλούμε το Σάββατο 19/03 να βρεθούμε μαζί με τα παιδιά μας στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, Ρήγα Παλαμήδη 12 στου Ψυρρή και να συμμετέχουμε στις δράσεις που θα λάβουν χώρα. Ακολουθεί το πρόγραμμα της ημέρας:

 

11:00-11:30 «Ο μάγος Imad Betar από τη Συρία» θα κάνει ταχυδακτυλουργικά και μαγικά κόλπα για όλες και όλους στη σκηνή του θεάτρου Εμπρός.

 

12:00 «Ο Μορμόλης» Θεατρική παράσταση για ανθρώπους από 5 ετών - Ομάδα “Συντεχνία του Γέλιου” - Σκηνοθεσία:  Βασίλης Κουκαλάνι- Γιώργος Παλούμπης

Ο Μορμόλης δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, είναι ο φανταστικός φίλος των παιδιών, που ξεφωνίζει ελεύθερα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους. Οι μεγάλοι δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι αυτό το μυστηριώδες και ανατρεπτικό “ξύλινο κουτί”. Τον Μορμόλη δεν μπορείς να τον συλλάβεις, να τον τιμωρήσεις, να τον καταστρέψεις, είναι άτρωτος... γιατί είναι η φαντασία των παιδιών και μπορεί να γίνεται ό,τι θέλουν τα παιδιά: παπούτσι, καπέλο, ποτήρι ή μπουρί της σόμπας. Αν κόψεις έναν Μορμόλη στα δυο έχεις δυο Μορμόληδες κι αν τον έκοβες στα τρια, τρεις!

 

14:00 Προσυγκέντρωση στο Εμπρός για την Πορεία ενάντια στον Φασισμό και τον Ρατσισμό - μας συνοδεύουν η ομάδα κρουστών Quilombo, μαθητές/τριες της κατεύθυνσης θεάτρου του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών και άλλα συνοδευτικά δρώμενα.


Με εκτίμηση.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 73ου Δημ. Σχολείου Αθηνών