Σύλλογος Γονέων 76ου ΔΣΑ - Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον λαό της Ουκρανίας

Τ' όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη.

Τ' όνειρο της μάνας είναι η ειρήνη.

Γ. Ρίτσος

 

Το όνειρο κάθε λαού είναι είναι η Ειρήνη... Kαι γι' αυτήν αγωνιζόμαστε!

 

Συγκεντρώνουμε ανθρωπιστική βοήθεια για τον λαό της Ουκρανίας – Δίνουμε μάθημα «ζωής» στα παιδιά μας.

 

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 76ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας καταδικάζουμε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και στεκόμαστε στο πλευρό του ουκρανικού λαού, που υποφέρει αυτή τη στιγμή, όπως και άλλοι λαοί του κόσμου, από τη βαρβαρότητα ενός ακόμη πολέμου.

Δυο δεκαετίες μετά την επέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, σήμερα ζούμε ξανά τον πόλεμο στην Ευρώπη.

Εδώ και χρόνια η Ουκρανία βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» των ανταγωνισμών, για το τεράστιο και μοναδικό στον κόσμο δίκτυο μεταφοράς και αποθήκευσης Ενέργειας, τα ανεκμετάλλευτα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, τις τεράστιες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης και τη θέση της στη Μαύρη Θάλασσα.

Θύμα είναι ο ουκρανικός λαός, που πληρώνει με τη ζωή του και ξεριζωμό, τους ανταγωνισμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας. Οι λαοί δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε!

 Στηρίζουμε την πρωτοβουλία της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», συγκεντρώνουμε ανθρωπιστική βοήθεια στο σχολείο μας μέχρι και την Δευτέρα 14 Μαρτίου:

·       Τρόφιμα μακράς διάρκειας: Φακές, φασόλια, κριθαράκι, πέννες, πελτέδες, ελαιόλαδο, μπαχαρικά, χυμούς πορτοκάλι, γάλα εβαπορέ, μπολάκια συσκευασίας με καπάκι, μαρμίτες 500-1000 λίτρων, γκαζιέρες, μπουκάλες προπανίου 13αρες, γατοτροφές, σκυλοτροφές

Τα αγαθά που θα συγκεντρωθούν θα ταξιδέψουν μαζί με τους ανθρώπους της κοινωνικής κουζίνας στις 15 Μαρτίου.

 

                                                     TO Δ.Σ.