ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

     Η Ένωση Γονέων της 3ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων στηρίζει τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις που διοργανώνονται για τη συμπλήρωση 9 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και σας καλεί να λάβετε μέρος στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι (μνημείο Π. Φύσσα) την Κυριακή 18/9/22 στις 17:30 μ.μ., μαζί με εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς.

Παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις, που έστειλαν στη φυλακή τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής, θεωρούμε ότι ο καλύτερος τρόπος να παλέψουμε κατά του φασισμού-ναζισμού και του ρατσισμού, είναι η διεκδίκηση ενός σύγχρονου σχολείου που θα μορφώνει, ενός δημόσιου σχολείου για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς, ενός δίκαιου κόσμου για μας και τα παιδιά μας.

Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών ενάντια στον αυταρχισμό και την βία των κατασταλτικών μηχανισμών.

Απαιτούμε:

-      Να επικυρωθεί η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση που έκρινε ότι η δολοφονία του Π. Φύσσα, η επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά, αλλά πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ με κίνητρο τη ναζιστική ιδεολογία. Είναι εγκληματίες γιατί είναι ναζιστές!

– Πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σε όλα τα προσφυγόπουλα και τα παιδιά των μεταναστών, με πλήρη υγειονομική κάλυψη.

-     Νομιμοποιητικά έγγραφα – άσυλο και στέγη σε όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

-     Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών.

– Δημόσιες δαπάνες για τα σχολεία και τα νοσοκομεία και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς και  καταστολή.

-     Εξασφάλιση δημόσιας και δωρεάν παιδείας, υγειονομικής κάλυψης και στέγασης για όλον τον λαό.

Ο φασισμός, ο ρατσισμός, ο σεξισμός, η βία, η μισαλλοδοξία δεν έχουν χώρο στα σχολεία μας.

 

Tο Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων