Επιστολή για το κτηριακό ζήτημα του 73ου ΔΣΑ

Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων 3ης Δ.Κ.Αθήνας

Σφηττίων 1 & Κειριαδών, Κάτω Πετράλωνα

enosigoneon3@gmail.com

                                                                                                                                       Αθήνα, 4/10/2022

 

                                                                                                                                       Προς

                                                                                                                                                                                        Δήμαρχο Αθηναίων και Δημοτικούς

   Συμβούλους (πλην «Ελληνικής Αυγής»)

Κοιν: -Σ.Ε.Π.Ε. 3ης ΔΚΑ

-        Διευθύντρια και Σύλλογο Διδασκόντων 73ου ΔΣΑ

-        Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 73ου ΔΣΑ

-        Δ. Π. Α’ Αθήνας

-        Σ.Ε.Π.Ε « Ο Παρθενώνας»

-        Ομοσπονδία Γονέων Αττικής

 

Επιστολή για το ζήτημα του 73ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

 

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας στηρίζει τα – χρόνια- αιτήματα του Συλλόγου Γονέων και της Διεύθυνσης του 73ου Δημοτικού Σχολείου για παραχώρηση αιθουσών από την «Πανελλήνια Ένωση Γονέων Η Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ) αλλά και για τις αναγκαίες κτιριακές εργασίες συντήρησης, προς όφελος της εύρυθμης και ασφαλούς εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Το «θολό» καθεστώς παραχώρησης του κτιρίου όπου στεγάζεται το 73ο Δημοτικό, παραμένει άλυτο με ευθύνη όλων των δημοτικών αρχών του Δήμου Αθηναίων προκαλώντας διαχρονικά προβλήματα και θέτοντας σοβαρά εμπόδια στην αξιοποίηση και συντήρηση του κτιρίου. Αυτό έρχεται να προστεθεί στην υποχρηματοδότηση από το κράτος και το Δήμο για την συντήρηση και κατασκευή σχολικών κτιρίων, μια πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν όλα τα σχολεία της Αθήνας.

Στις μικρές αίθουσες του 73ου Δημοτικού «στοιβάζονται» μαθητές και μαθήτριες, την ώρα που υπάρχουν κλειστές αίθουσες που θα μπορούσαν να παραχωρηθούν στο σχολείο και να αξιοποιηθούν ως αίθουσες διδασκαλίας ή ως αναγκαίοι βοηθητικοί χώροι.

Θεωρούμε παιδαγωγικά απαράδεκτο στα τμήματα να τοποθετούνται 25 παιδιά και είμαστε ενάντια στο σχετικό νόμο της κυβέρνησης!

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, στο τμήμα της  Α' τάξης καλούνται να κάνουν μάθημα 25 παιδιά, δυο από τα οποία έχουν και εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης κι ενώ θα μπορούσαν να διαμορφωθούν δυο τμήματα, η ΓΕΧΑ δεν παραχώρησε επιπλέον αίθουσα. Από τα 30 παιδιά που ζήτησαν να εγγραφούν στην Α' Δημοτικού, τα 5 διασκορπίστηκαν σε άλλα σχολεία, αυξάνοντας και σε αυτά τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις.

Το κτίριο χρειάζεται εδώ και χρόνια εργασίες συντήρησης και επισκευής, αλλά για ακόμη μια φορά εξαιτίας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και της ολιγωρίας της δημοτικής αρχής, φτάσαμε στο σημείο να πέφτουν σοβάδες και ένα παιδί να τραυματιστεί – ευτυχώς ελαφρά.

Θεωρούμε απαράδεκτες αυτές τις συνθήκες εκπαιδευτικής διαδικασίας για τα παιδιά μας τον 21ο αιώνα!

Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να μεριμνήσει και να επιλύσει το καθεστώς παραχώρησης του 73ου Δ.Σ. Αθηνών και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να παραχωρηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες αίθουσες που τόσο έχει ανάγκη το σχολείο. Ζητάμε να γίνουν όλες οι εργασίες συντήρησης και επισκευής, ώστε να παιδιά μας να μορφώνονται σε ένα ασφαλές, άνετο και όμορφο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

 

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                                                   Η Γεν. Γραμματέας

                              Αγγελική Ανδριωμένου                                                                            Νατάσα  Μπραέσα