Σύλλογος Γονέων 73ου ΔΣΑ - Σχολεία ασφαλή για όλα τα παιδιά

     Το ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων εκφράζει την απέραντη θλίψη και οργή του για την απώλεια της ζωής ενός μαθητή και τον τραυματισμό άλλων δύο, στο 9ο Δημ. Σχολείο των Σερρών, από έκρηξη στο λεβητοστάσιο που έλαβε χώρα σε ώρα λειτουργίας του ολοήμερου προγράμματος.

    Είμαστε συγκλονισμένοι-ές στο άκουσμα και μόνο ότι χάθηκε μια παιδική ζωή μέσα σε ένα δημόσιο σχολικό κτίριο.

    Το κράτος και οι δήμοι έχουν εδώ και καιρό επιλέξει να θέτουν συνειδητά σε κίνδυνο τις ζωές των εκπαιδευτικών, των μαθητριών-τών, του προσωπικού των σχολείων μέσω της υποβάθμισης, της υποχρηματοδότησης, των διάφορων “υπεύθυνο - ανεύθυνων” αρμοδίων, των ελλείψεων ακόμη και σε στοιχειώδεις κανόνες προστασίας καιι ασφάλειας.

    Είναι πρόσφατα τα γεγονότα στο 49 νηπιαγωγείο, όπου έπιασε φωτιά χώρος του κτιρίου με τα παιδιά μέσα, από φθαρμένο ηλεκτρολογικό εξοπλισμό. Θυμόμαστε φυσικά και τους σοβάδες στο κτίριο του 73 που τραυμάτισαν τη προηγούμενη χρονιά μαθητή του σχολείου, ευτυχώς ελαφρά. Η στέρηση της δημόσιας εκπαίδευσης από τα στοιχειώδη δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη. Δε συμβιβαζόμαστε με το έγκλημα, δε μένουμε απαθείς μπροστά στη βαρβαρότητα που ζούμε καθημερινά και στην ολομέτωπη επίθεση σε ό,τι δημόσιο και κοινωνικό έχει απομείνει

    Αγωνιζόμαστε για πλήρως ασφαλή σχολεία για τα παιδιά μας και για αξιοπρέπεια, δηλαδή για
                                                       Δ Η Κ Ε Ο Σ Η Ν Ι