Σύλλογος Γονέων 73ου ΔΣΑ - “Να πλάθεις με μοναδικό όπλο τη συλλογική δύναμη”

 Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων                                                

73ου Δημοτικού Σχολείου Δήμου Αθηναίων

Τρώων 2, Άνω Πετράλωνα,

Αθήνα, ΤΚ.11851                  

                                                          Αθήνα, 08/01/2023

Email:syllogos73ds@gmail.com       



“Να πλάθεις με μοναδικό όπλο τη συλλογική δύναμη”




Το ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων υποδέχεται το νέο έτος και το άνοιγμα των πολύπαθων σχολείων, στεκόμενο ενεργά και δίπλα στις/ους δασκάλες/ούς και το προσωπικό του σχολείου, που παρά τις αντιξοότητες και την απουσία της οργανωμένης πολιτείας, η οποία συνειδητά υποβαθμίζει το δημόσιο χαρακτήρα του και τις εκπαιδευτικές υποδομές, παλεύει και μάχεται για μια αξιοπρεπή εκπαιδευτική καθημερινότητα για το σύνολο της σχολικής κοινότητας του 73ου ΔΣ της Αθήνας.  

Καλούμε γονείς και κηδεμόνες να συμμετέχουν ακόμα πιο ενεργά στη προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών που βιώνουν τα παιδιά μας όσο και εμείς, εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να απαιτούμε έμπρακτα μια δημοκρατική, δημόσια δωρεάν παιδεία και συμπεριληπτική εκπαίδευση απέναντι σε αποκλεισμούς, κοινωνικούς, ταξικούς, έμφυλους και φυλετικούς. 

Μια μέρα σαν κι αυτή, 32 χρόνια πριν, στη Πάτρα, που ο καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας δολοφονείται από οννεδίτες τραμπούκους υπερασπιζόμενος μαθήτριες και μαθητές του που πάλευαν και μάτωναν για ένα ανοιχτό, αντιαυταρχικό και δημοκρατικό και σχολείο, μαχόμαστε συλλογικά να χτίσουμε τις δικές μας κοινότητες αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας. Γιατί, όντας περικυκλωμένες-οι-@ από τη φτώχεια, την ακρίβεια, τον εκφασισμό και την αποξένωση, μοναδικό όπλο μας είναι η δύναμη των συλλογικών αγώνων.


Καλή χρονιά, με πάλη και διεκδίκηση γι αυτά που θα ΄πρεπε να είναι αυτονόητα


        Για το ΔΣ


                          Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας


                   Γιάννης Μπουγιούκας                                         Γιώργος Πρέντζας