Σύλλογος Γονέων 72ου ΔΣΑ - Αίτημα για την αποκατάσταση προβλημάτων στις υλικοτεχνικές υποδομές και για την ενίσχυση με εποπτικά μέσα

                                                                                                                           Αθήνα, 30-1-2023

Αρ.Πρωτ. 2



  ΠΡΟΣ:

  1. Δήμαρχο Αθηναίων Κ.Μπακογιάννη

  2. Σχολική Επιτροπή Δήμου Αθηναίων

Κοιν.:

Διευθύντρια 72ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών «Ανδρέας Κάλβος»

κα. Χριστίνα Σπυροπούλου



ΘΕΜΑ: Αίτημα για την αποκατάσταση προβλημάτων στις υλικοτεχνικές υποδομές και για την ενίσχυση με εποπτικά μέσα του 72ου Δημοτικού Σχολείου ¨Ανδρέας Κάλβος¨ (Επταχάλκου και Ακταίου, Θησείο)

Έχοντας ως βασικό μέλημα τη βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών μας στο σχολικό περιβάλλον, σας γνωστοποιούμε προβλήματα που υπάρχουν στις υλικοτεχνικές υποδομές της σχολικής μονάδας. Το προβλήματα, για τα οποία έχουμε ενημερώσει τη Διεύθυνση του σχολείου, αφορούν κυρίως σε ζητήματα Ασφάλειας και Υγιεινής και ζητάμε να επιληφθείτε για την επίλυσή τους. Ειδικότερα αναφερόμαστε:

  • στους χώρους προσωπικής υγιεινής οι οποίοι αναδύουν τεράστια δυσωδία λόγω της μη απόφραξης των 10 φρεατίων της αποχέτευσης αποτελώντας εστία μόλυνσης για τα παιδιά μας, ιδιαίτερα σε περίοδο έξαρσης των ιώσεων, COVID-19 κ.α. Επίσης δεν υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές για τα αναλώσιμα (βάσεις για χαρτί, σαπουνοθήκες κ.α) ούτε τα αντίστοιχα αναλώσιμα και έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχει δυσκολία χρήσης των πορτών, ιδιαίτερα στα παιδιά μικρότερης ηλικίας

  • στα συστήματα θέρμανσης, ψύξης και κλιματισμού (ανεμιστήρες οροφής, περιορισμένα κλιματιστικά, κ.α.) τα οποία υπολειτουργούν και χρήζουν συντήρησης ή/και αντικατάστασης με πιο σύγχρονα συστήματα

  • στην αποκατάσταση του πλακόστρωτου έξω από το σχολείο όπου υπάρχουν σπασμένες πέτρες και πλακάκια με αποτέλεσμα, όχι λίγες φορές, να υπάρχουν μικροατυχήματα με τα παιδιά κατά τις ώρες της προσέλευσης και αποχώρησης.

  • στην ανάγκη καλύτερου φωτισμού του σχολείου κατά τις βραδινές ώρες, τόσο στον προαύλιο χώρο όσο και στον εξωτερικό, για να αποφεύγετε η είσοδος σε εξωσχολικά άτομα και πιθανοί βανδαλισμοί.

  • στον βάψιμο του σχολείου και την αλλαγή των πορτών που είναι σε κακή κατάσταση

  • στην ενίσχυση του σχολείου με εποπτικά μέσα και ειδικότερα στον εξοπλισμό των τάξεων με προτζέκτορες και διαδραστικούς πίνακες. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία αυτών είναι η ύπαρξη υποδομών και γρήγορης σύνδεσης διαδικτύου.

Σας γνωρίζουμε ότι το 72ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών «Ανδρέας Κάλβος» βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στο Θησείο επί της συμβολής των πεζόδρομων Επταχάλκου και Ακταίου.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή συνδρομή απαιτηθεί.



Για το Δ.Σ


Η Πρόεδρος



Ευαγγελία Ψιλάκη




Η Γενική Γραμματέας



Λαμπρινή Χριστογιάννη