Σύλλογος Γονέων 76ου ΔΣΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

76ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 

Κυκλώπων 6, Άνω Πετράλωνα

goneispetralonon@gmail.com


31/1/2023



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ


Την Παρασκευή, 27 Γενάρη, κλιμάκιο του ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που είναι υπεύθυνος και για την εποπτεία των σχολικών γευμάτων) επισκέφτηκε το σχολείο μας μετά από καταγγελία του Συλλόγου Γονέων για τα γεύματα στις 16/1 μεταξύ των οποίων υπήρχαν καμένα και μισοψημένα μπιφτέκια.

Εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων παραβρέθηκε στο σχολείο και:


Εξέφρασε την δυσαρέσκεια και την ανησυχία των γονιών για το συμβάν και δήλωσε πως τα ακατάλληλα γεύματα δεν θα πρέπει να στέλνονται από την εταιρία στο σχολείο, αλλά η εταιρία να φροντίζει για εναλλακτική λύση.


Κάλεσε τον ΟΠΕΚΑ και τις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Εργασίας και Παιδείας να διενεργούν εντατικούς ελέγχους για την ποιότητα των σχολικών γευμάτων και για την εφαρμογή των υποχρεώσεων της εταιρίας με βάση τη σύμβαση που έχει συναφθεί.


Δήλωσε πως δεν είναι αρμοδιότητα των εκπαιδευτικών να ελέγχουν την ποιότητα των σχολικών γευμάτων, καθώς δεν έχουν ούτε τις γνώσεις, ούτε τον χρόνο για αυτό. Εξάλλου, όταν διαπιστωθεί μια αστοχία από τους εκπαιδευτικούς, συνήθως είναι ήδη αργά και δεν υπάρχουν περιθώρια για αντικατάσταση των γευμάτων. 


Καλούμε όλους τους γονείς / κηδεμόνες για οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψή τους σχετικά με την ποιότητα και την παρασκευή των σχολικών γευμάτων να ενημερώνουν είτε τη Διεύθυνση του σχολείου, είτε τον Σύλλογο Γονέων.


Τονίζουμε για ακόμη μια φορά, ότι τα σχολικά γεύματα είναι απαραίτητα για κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους, εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες βασίζονται σε αυτά και ζητάμε να επεκταθούν σε όλα τα σχολεία της χώρας και όχι – όπως σήμερα – να καλύπτουν μόλις το 40% των μαθητών.


Με εκτίμηση, 

το Δ.Σ.