Σύλλογος Γονέων 76ου ΔΣΑ- Ανακοίνωση για την παρουσία αστυνομικών στο σχολείο

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

76ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Κυκλώπων 6, Άνω Πετράλωνα

goneispetralonon@gmail.com

Πέμπτη, 23/2/2023



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Την Τετάρτη, 22 Φλεβάρη 2023 πληροφορηθήκαμε με αγανάκτηση πως μετά από τηλεφωνική καταγγελία γονέων, περιπολικό και ένστολοι αστυνομικοί ήρθαν έξω από το σχολείο και μπροστά στα μάτια μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών και περαστικών, επιχείρησαν να πάρουν στο αστυνομικό τμήμα τη Διευθύντρια του σχολείου μας, προκειμένου οι εν λόγω γονείς να της ασκήσουν μήνυση για περιστατικό που συνέβη στο σχολείο!


Θεωρούμε απαράδεκτο η αστυνομία – και μάλιστα ένστολοι - να παρεμβαίνει στον ευαίσθητο χώρο του σχολικού περιβάλλοντος και οι γονείς να καταφεύγουν σε τέτοια μέσα, τα οποία είναι αντιπαιδαγωγικά, ασκούν ψυχολογική πίεση, τρομοκρατούν και σοκάρουν τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.


Τα όποια προβλήματα προκύπτουν στο πλαίσιο της σχολικής κοινότητας μεταξύ μαθητών, τα όποια παράπονα ή οι όποιοι προβληματισμοί μπορεί να έχουν οι γονείς, λύνονται μόνο με διάλογο με τους εκπαιδευτικούς, για το καλό όλων των παιδιών. Η παρουσία παραγόντων άσχετων με τη σχολική κοινότητα, μόνο οξύνει την αντιπαράθεση και τα προβλήματα.


Ο Σύλλογός μας είναι πάντα προσανατολισμένος στην προώθηση του διαλόγου, της συνεργασίας γονιών και εκπαιδευτικών, με σεβασμό στο δύσκολο έργο τους και κάτω από δύσκολες συνθήκες υποβάθμισης της Δημόσιας Παιδείας. Αντίστοιχα και από την πλευρά των εκπαιδευτικών του σχολείου αυτό εισπράττουμε. Το σχολείο είναι χώρος διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας και οφείλουμε να διαφυλάξουμε τον δημοκρατικό του χαρακτήρα.


Οι αστυνομκές δυνάμεις, οι μηνύσεις, οι καταγγελίες, οι απειλές κατά εκπαιδευτικών για απλά ενδοσχολικά θέματα που προκύπτουν καθημερινά σε ένα σχολείο, δεν έχουν καμία θέση στο σχολείο μας!


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                  ΕΛΕΝΗ ΜΑΪΛΗ                                     ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΓΡΙΓΙΑΝΝΗΣ