Σύλλογος Γονέων 73ου ΔΣΑ- Μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά

 Η 1η του Μάη είναι ημέρα μνήμης και αγώνα, έμπνευσης και αλληλεγγύης. Είναι μέρα σταθμός για τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης και βασικών δικαιωμάτων σε δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, υγεία, κοινωνική φροντίδα, ανθρώπινα ωράρια στην εργασία με δίκαιη αμοιβή καθώς και ποιοτικό ελεύθερο χρόνο με πρόσβαση σε πολιτιστικά αγαθά. Είναι μέρα απεργίας, διαδηλώσεων, εργατικών αγώνων, αντίστασης και διεκδικήσεων. Είναι η μέρα-σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.


Αυτή τη μέρα αγωνιζόμαστε για όσες και όσους παλεύουν για ζωή χωρίς εργατικά “ατυχήματα”, για ζωές που μετράνε το ίδιο για όλες/@/ους, είτε δουλεύουν στο δρόμο ως διανομείς, είτε στις οικοδομές χωρίς τα στοιχειώδη μέσα αυτοπροστασίας, είτε στην αρχαιολογική υπηρεσία υπερασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον χωρίς φόβο απέναντι σε μαφιόζικες επιθέσεις, είτε στα δημόσια μέσα μεταφοράς που παραπαίουν, είτε στα σχολεία και τα νοσοκομεία που αφήνονται βορά στην απάτη της “αξιολόγησης” και χωρίς κρατική χρηματοδότηση, είτε στον επισιτισμό της αδήλωτης, ανασφάλιστης και εξαντλητικής εργασίας στο ατελείωτο ελληνικό καλοκαίρι. 

Αυτή τη μέρα αγωνιζόμαστε και για τον δημόσιο χώρο και το πράσινο στην πόλη, που η Αθήνα έχει τεράστια ανάγκη. Αγωνιζόμαστε για τον Λόφο του Στρέφη και την Ακαδημία Πλάτωνα (https://insidestory.gr/article/ta-amfilegomena-erga-poy-tha-allaxoyn-parko-tis-akadimias-platona?token=296D54Q011&fbclid=IwAR18OU3KrQ2afk1i05mFZD-GmSuGoroMt_ipXwWYGgfee3QFJLyZJ9rcuGg)) και δίνουμε ραντεβού, μετά την πορεία, στο Πάρκο της Ακαδημίας στις 17.00, εκεί που ο Δήμος της Αθήνας οργανώνει Πρωτομαγιάτικο πικ νικ, λίγο πριν κόψει 314 υγιή δέντρα με την πρόφαση της ανάπλασης.

Αυτή τη μέρα - και κάθε μέρα - χρειάζεται να γινόμαστε οι πρώτες σταγόνες μιας συλλογικής καταιγίδας που έρχεται. Για να μην πούμε και το νερό - νεράκι, “πιάνουμε” τον Μάη διεκδικητικά και μαχητικά, για να μην γίνει αβίωτη η καθημερινότητα μας σε μια περιφραγμένη πόλη-μουσείο-φυλακή. Να συναντηθούμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης Μάη, στους δρόμους, στα πάρκα, στους λόφους και όπου αλλού για την υπεράσπιση των ζωών και των κοινοτήτων μας!!!


Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 73ου Δημοτικού Σχολείου της Αθήνας