Σύλλογος Γονέων 73ου ΔΣΑ- Κάλεσμα για το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα

 Αγαπητοί γονείς, 

Σας μεταφέρουμε μήνυμα από την Πρωτοβουλία Αγώνα για το Πάρκο στην Ακαδημία Πλάτωνα και σας καλούμε σε συμμετοχή στις σχετικές δράσεις.
Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το παράλογο σκεπτικό κοπής 314 υγιών, ενήλικων δέντρων και τα τραγικά σχέδια του δημάρχου Μπακογιάννη.

Οι πρόσφατες εξελίξεις:

Την Τετάρτη 3 Μάη ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης στο αρχαιολογικό άλσος της Ακαδημίας Πλάτωνα.
Οι εργασίες σύμφωνα με δηλώσεις του δήμου Αθηναίων, περιλαμβάνουν σε 1η φάση την απομάκρυνση 314 δέντρων από το πάρκο και αυτή η παρέμβαση αφορά μόνο τη χάραξη των μονοπατιών και την ενοποίηση των σκαμμάτων. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι παραδέχτηκαν το αναπόφευκτο της κοπής στον συγκεκριμένο σχεδιασμό.
Την Πέμπτη 4 Μάη συνεργείο εργοληπτικής εταιρείας με εκσκαφέα επιχείρησε να ξεκινήσει τις εργασίες, όμως αναγκάστηκε να διακόψει μετά από επίμονες αντιδράσεις των κατοίκων.

Σύμφωνα με τον εργολάβο του έργου, εντολέας είναι το Ίδρυμα Ωνάση και υπήρξε από μεριάς του καθολική άρνηση στην προσκόμιση οποιασδήποτε άδειας εργασιών.
Το ΑΤ Κολωνού -κατά την προσφιλή του τακτική- αρνήθηκε να ελέγξει τη νομιμότητα των εργασιών και κανένας σχετικός έλεγχος δεν έγινε για την παραμονή των μηχανημάτων εντός του αρχαιολογικού χώρου.

Υπάρχουν τεχνολογικές μέθοδοι εντοπισμού πιθανών αρχαιολογικών ευρημάτων με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και αρχιτεκτονικοί και πολεοδομικοί σχεδιασμοί συνυφασμένοι με τις ανάγκες των κατοίκων.
Η πρώτη αντίδραση των κατοίκων ήταν καθοριστική και ενδεικτική της αποφασιστικότητας τους να μην αφήσουν τα δέντρα να κοπούν, τα πνευμόνια τους να αδειάσουν από οξυγόνο, τα ρουθούνια τους από χαμομήλι, τα μάτια τους από ορίζοντα.
Θα είμαστε εκεί,
Οι κάτοικοι της πόλης με τα 0,96 m2 πρασίνου ανά κάτοικο
* 10 φορές κάτω από την ελάχιστη αναλογία.
⚫️ Σαββατο 6 Μάη, 16.00 - Συμβολική Προπόνηση διαμαρτυρίας κουνγκφου στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα

⚫️ Κυριακή 7 Μάη ημέρα υπεράσπισης του πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνα



Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προστατέψουμε το πάρκο!

Φιλικά,
Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων