Για την πτώση σοβάδων στο 149ο ΔΣΑ- Συμμετέχουμε στη διαμαρτυρία τη Δευτερα 18/9/23 στη 1 μμ στην Πλατεία Κοτζιά

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΣΟΒΑΔΩΝ ΣΤΟ 149ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΚΑΤΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε «Ο Παρθενώνας» και του Συλλόγου Γονέων του 149ου ΔΣΑ, τη Δευτέρα 18/9/2023 στη 1μμ, μπροστά στο Δημαρχείο της Αθήνας, Αθηνάς 63 στην Πλατεία Κοτζιά.   

Δημοτική Αρχή Αθήνας: Κακοσυντηρημένα ή και ασυντήρητα σχολικά κτήρια, υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, ελλείψεις σε βοηθητικό προσωπικό (φύλακες, καθαριστές, τραπεζοκόμους), κοντέινερς «πολυτελείας» για νηπιαγωγεία, σε πλήρη σύμπλευση με την κυβέρνηση των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής αγωγής….

Όταν ξοδεύει κανείς εκατομμύρια για τον «Μεγάλο Περίπατο» και το Θέατρο του Λυκαβηττού και δεν επενδύει, πρωτίστως, στην ασφάλεια των παιδιών μας αλλά και των εκπαιδευτικών, εντός του σχολικού χώρου, έχει ως αποτέλεσμα το ατύχημα από την πτώση σοβάδων, που συνέβη σήμερα στο 149ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, με τρείς ελαφρά – ευτυχώς- τραυματισμένους μαθητές.  Ανάλογο περιστατικό στο συγκεκριμένο σχολείο, με πτώση σοβάδων στην αίθουσα των δασκάλων – χωρίς τραυματισμούς- είχαμε και το 2012….

Στο 76ο Δημοτικό Σχολείο είχαμε πτώση σοβάδων μέσα στο σχολείο το 2017 και πτώση μπετόν στην είσοδό του το 2018. Το 2022 είχαμε πτώση μπετόν στη αυλή του 73ου Δημοτικού. Το 2022 είχαμε πτώση φωτιστικού στο 49ο Νηπιαγωγείο, όσο για τα προβλήματα στα κτήρια του 9ου Γυμνασίου & 9ου ΓΕΛ…  Τα περιστατικά κακής συντήρησης δεν έχουν τέλος, σε όλα τα σχολεία της Αθήνας.

Για το 149ο Δημοτικό, υπήρχε απόφαση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης οικοπέδου για ανέγερση σχολικού κτηρίου, πλησίον του κτηρίου που στεγάζεται έως και σήμερα, από το 2010, η οποία επισήμως ανακλήθηκε το καλοκαίρι του 2021 «επειδή δεν συντελέστηκε έως σήμερα»  όπως αναφέρει η απόφαση της ΚΤΥΠ Α.Ε. (!!!) Στη θέση του σχολείου, χτίστηκε πλυντήριο αυτοκινήτων….

Επίσης, μετά από ερώτημα του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων 3ης ΔΚΑ  στη Διεύθυνση Κτηριακής Υποδομής του Δήμου Αθηναίων για το χρονοδιάγραμμα εργασιών στα σχολεία της κοινότητας, δεν υπήρχε στον άμεσο σχεδιασμό η συντήρηση/βελτίωση του συγκεκριμένου κτηρίου.

Ρωτάμε: Ως πότε θα συνεχιστεί ο εμπαιγμός των γονέων και των εκπαιδευτικών; Ως πότε θα τρέμουμε κάθε φορά που στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο; Που αρχίζει και που τελειώνει η «αριστεία» που Δήμου και της Κυβέρνησης;

Απαιτούμε: Άμεσο έλεγχο και αποκατάσταση των ζημιών στο 149ο Δημοτικό Σχολείο. Άμεση εξεύρεση νέου οικοπέδου για ανέγερση σύγχρονου σχολικού κτηρίου.

Διεκδικούμε: έλεγχο από μηχανικούς σε όλα τα σχολεία, κτήρια ασφαλή για τα παιδιά μας, αύξηση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας, τραπεζοκόμων, νοσηλευτών και σχολικών φυλάκων.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε «Ο Παρθενώνας» και του Συλλόγου Γονέων του 149ου ΔΣΑ, η οποία θα γνωστοποιηθεί με επόμενη ανακοίνωση.  

 

Το Δ.Σ.