Σύλλογος Γονέων 9ου ΓΕΛ- 10 χρόνια απο τη δολοφονία του Π. Φύσσα - Κάλεσμα στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις

 


Σωματείο Γονέων και Κηδεμόνων

9ου Γενικού Λυκείου Αθηνών

Τρώων 2, Αθήνα

Τ.Κ. 11851

e-mail: syllogosgoneon9gel.ath@gmail.com

ΠΡΟΣ:

Ένωση Γονέων 3ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθήνας

ΚΟΙΝ:

 

Αρ. Πρωτ:

13/23

Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2023

 


                              Θέμα: 10 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται από το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013,όταν η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή δια χειρός Ρουπακιά δολοφόνησε τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα. Είχε ήδη προηγηθεί στην αρχή της ίδιας χρονιάς, στα Άνω  Πετράλωνα, η δολοφονία του εργάτη-μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν από τους Χρήστο  Στεργιόπουλο και Διονύση  Λιακόπουλο, μέλη της Χρυσής Αυγής.

Οι μεγάλες και διαρκείς αντιφασιστικές κινητοποιήσεις που κορυφώθηκαν μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα , οδήγησαν τη Χρυσή Αυγή στο εδώλιο  και στην τελική της καταδίκη στις  7 Οκτωβρίου 2020, η οποία συνοδεύτηκε από την μεγαλύτερη αντιφασιστική συγκέντρωση των τελευταίων ετών. Ελπίζουμε και η απόφαση του Εφετείου να αποτελέσει δικαίωση για τα θύματα.

Η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλο σε δημόσια θέα το 2018, του Νίκου Σαμπάνη, του Άλκη Καμπανού, των 700 της Πύλου, του Μιχάλη Κατσουρή, του Σιράζ Σαφτάρ,  του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη από εργαζόμενους του πλοίου Blue Horizon, οι γυναικοκτονίες που συγκλονίζουν τη χώρα μας, οι αυτόκλητοι «σωτήρες» και οι «κυνηγοί κεφαλών στον Έβρο» είναι εδώ για να μας θυμίζουν ότι η μάχη με τον φασισμό, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον σεξισμό, τον μισαναπηρισμό και την Πατριαρχία είναι διαρκής, καθημερινή και δεν αρκούν οι δικαστικές αποφάσεις για την συντριβή τους .

Ως γονείς αξιώνουμε και αγωνιζόμαστε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν και να ανθίσουν σε μια συμπεριληπτική κοινωνία με αξιοπρέπεια και σεβασμό απέναντι στη ζωή, με βάση τις αρχές της δημοκρατίας κ της αλληλεγγύης. Διεκδικούμε :

- Να δοθεί άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες και μετανάστες, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

- Αγωνιζόμαστε για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, θρησκείας, καταγωγής και κοινωνικής τάξης.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Λυκείου Αθήνας στηρίζει και συμμετέχει  στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις τιμώντας τη  μνήμη του Παύλου όπως κα κάθε θύματός της φασιστική βίας και κρατικής δολοφονικής καταστολής,  στο Κερατσίνι .  Την Δευτέρα 18/9/23 συμμετέχουμε στην αντιφασιστική πορεία . Σημείο συγκέντρωσης στο Μνημείο Παύλου Φύσσα στις 17: 30μμ.

 

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Αγγελική Ανδριωμένου

Η Γενική Γραμματέας

Νατάσα Μπραέσα