Για την εναρξη της σχολικής χρονιάς

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 

Αξιότιμες/οι κ.κ. Διευθύντριες/Διευθυντές κι Εκπαιδευτικοί,

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά στη σκιά τραγικών για τη χωρά μας γεγονότων. Στις τεράστιες καταστροφές των πρόσφατων πυρκαγιών, δυστυχώς ήρθαν να προστεθούν οι ανυπολόγιστες συνέπειες της πλημμύρας.

Κάτω από αυτές τις δυσμενείς συνθήκες και την αγωνία των συνανθρώπων μας που θρηνούν θύματα, μετρούν υλικές και σε ζωικό κεφάλαιο ζημιές και αγωνιούν για την από δω και πέρα ζωή τους, εμείς, οι γονείς οφείλουμε να οπλιστούμε με κουράγιο, να βοηθήσουμε όπως πάντα τους/τις μαθητές/τριες μας να έχουν μία όσο το δυνατόν πιο ομαλή ένταξη στον σχολικό βίο.

Στεκόμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς μας, αρωγοί στο επίπονο έργο τους για την διαμόρφωση πρωτίστως υπεύθυνων και με ενσυναίσθηση πολιτών του μέλλοντος. Την ίδια στιγμή διεκδικούμε καλύτερο σχολικό περιβάλλον, με άρτιες κτηριακές υποδομές, πληρότητα εκπαιδευτικών κάθε ειδικότητας και εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης από την πρώτη μέρα, έναν για κάθε παιδί που τον έχει ανάγκη.   

Ζητάμε την μόνιμη πρόσληψη εκπαιδευτικών κι όχι εκπαιδευτικών δύο ταχυτήτων, τη στιγμή που οι αναπληρωτές καλύπτουν πάγιες και ανελαστικές ανάγκες διδακτικού προσωπικού. Απαιτούμε την κάλυψη και ενίσχυση θέσεων στην καθαριότητα και στην φύλαξη των σχολικών κτιρίων, αλλά και την επιπλέον χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Το αίτημα για ουσιαστική αύξηση του προϋπολογισμού για την Παιδεία είναι διαρκές κι αναπάντητο.

Με την ελπίδα η φετινή σχολική χρονιά να είναι πρόσφορη, γενναιόδωρη, γεμάτη γνώση, φιλίες και καλή συνεργασία μεταξύ γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων& Κηδεμόνων 3ης ΔΚΑ εύχεται σε όλες κι όλους Καλή Σχολική Χρονιά!