ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

 

                                                                                                                    Αθήνα, 17/9/2023

Συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την ημέρα δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από μέλη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Παρά την καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης και την φυλάκιση των αρχηγικών της μελών, καθώς και του δολοφόνου του Παύλου, Ρουπακιά, δυστυχώς η ακροδεξιά στην πιο ακραία της μορφή είναι ακόμα έντονα παρούσα στην ελληνική κοινωνία.

Κυβερνητικοί χειρισμοί της ΝΔ και πολιτικές σκοπιμότητες άφησαν χώρο στο αυγό του φιδιού να ξαναβγεί στο φως και να βρει χώρο μέχρι και στη Βουλή των Ελλήνων. Στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, μάλιστα, ο καταδικασμένος Κασιδιάρης κατεβαίνει υποψήφιος για τη δημαρχεία της Αθήνας.

Η μνήμη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αποτελεί την κορωνίδα του σύγχρονου αντιφασιστικού αγώνα στη χώρα μας. Τα συνεχή κρούσματα ρατσιστικής βίας και εγκληματικότητας πρέπει να μας ενώσουν και να μας πεισμώσουν ενάντια στους κάθε λογής τραμπούκους, ρατσιστές και νεοναζί. Η απανθρωπιά που εκδηλώθηκε ακόμα και από τα ανώτερα κλιμάκια της εξουσίας στο ναυάγιο της Πύλου, έδωσε «αέρα» στους απανταχού φασίστες της χώρας να δράσουν ανενόχλητοι. Είναι πρόσφατα τα επαίσχυντα γεγονότα στο δάσος της Δαδιάς, με τους μανιασμένους τραμπούκους να καταφέρονται κατά των προσφυγών και των μεταναστών. Είναι ακόμα πολύ φρέσκος ο άδικος χαμός του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, φιλάθλου της ΑΕΚ από Κροάτες νεοναζί χούλιγκανς και την ΕΛΑΣ απλό παρατηρητή της επέλασης τους. Και είναι ακόμα πιο νωπή η αισχρή δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, ενός «διαφορετικού παιδιού» στα μάτια αυτών που τον έσπρωξαν στον βέβαιο θάνατο και που για να δικαιολογήσουν την πράξη τους είπαν ότι νόμιζαν πως ήταν μαύρος, Πακιστανός…

Από τη λύσσα του Φασισμού κινδυνεύουμε όλοι και όλες. Η επέτειος των δέκα χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου είναι ένα δυστυχές ορόσημο που πρέπει να μας αφυπνίζει στο διηνεκές απέναντι σε αυτούς που έχουν μίσος για τον Άλλο, τον διαφορετικό, τον ξένο, τον ανήμπορο.

Τη Δευτέρα 18/9/23 συμμετέχουμε στην αντιφασιστική πορεία. Σημείο συγκέντρωσης στο Μνημείο Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, στις 17: 30μμ.

 

Το Δ.Σ.


Το φασισμό βαθιά κατάλαβε τον.

Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον

Φώντας Λάδης – Θάνος Μικρούτσικος