ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΝΟΕΜΒΡΗ 17:00,ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (ΑΘΗΝΑΣ 63)

 

Τα σχολεία της Αθήνας εκπέμπουν SOS!

Δύο μήνες μετά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς η δημοτική αρχή και η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για την εκρηκτική κατάσταση στην κτιριακή υποδομή των σχολείων, που παραμένουν χωρίς ελέγχους, συντηρήσεις, επισκευές.

Σοβάδες και πόρτες πέφτουν, κτίρια πλημμυρίζουν, καλώδια κρέμονται. Απουσιάζουν βασικές υποδομές, όπως εργαστήρια πληροφορικής, φυσικών επιστημών, εικαστικών και χώροι γυμναστικής, ενώ καμία μέριμνα δεν υπάρχει για την προσβασιμότητα και την ισότιμη εκπαίδευση παιδιών με ειδικές ανάγκες. Παιδιά στοιβαγμένα σε αίθουσες κλουβιά, ενώ ακόμα υπάρχουν μαθητές και μαθήτριες που κάνουν μάθημα μέσα σε κοντέινερ. Νηπιαγωγεία που συστεγάζονται με δημοτικά και λύκεια. Η δε κατάσταση στα ειδικά σχολεία είναι ακόμα χειρότερη.

Συνολικά, η συντήρηση των κτιρίων είναι ανύπαρκτη. Όπως ανύπαρκτο είναι και το προσωπικό των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου, αφού όλες οι εργασίες δίνονται σε εργολάβους με κόστη υπερτιμημένα και δουλειές πρόχειρες.Η χρηματοδότηση προς τα σχολεία είναι πενιχρή. Η δε κατάργηση των σχολικών επιτροπών θα χειροτερέψει την κατάσταση, καταδικάζοντας τα σχολεία σε αιματηρές περικοπές, αδυναμία πληρωμής ακόμη και των λογαριασμών τους.

Όλα τα παραπάνω εντάσσονται σε ένα συνολικό σχέδιο υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου και μετακύλησης του κόστους στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·       Άμεσα να διενεργηθεί εμπεριστατωμένος επιστημονικός αντισεισμικός και αντιπυρικός έλεγχος από αρμόδια κλιμάκια και χορήγηση αντίστοιχων πιστοποιητικών.

·       Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και φύλαξης με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

·       Να σταματήσει το αίσχος των κοντέινερ και των συστεγάσεων. Ο Δήμος να απαιτήσει την ανέγερση σχολικών κτιρίων.

·       Να προχωρήσει τώρα η συντήρηση των σχολικών κτιρίων με τις ανάλογες παρεμβάσεις και επιδιορθώσεις. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από τις διάφορες εργολαβίες.

·       Αύξηση της χρηματοδότησης για τα σχολεία από το κράτος και τον Δήμο.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ

«ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!»

«ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!»