ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΚΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 5/11/23 στις 11 π.μ.

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Ως γονείς και ως άνθρωποι εκφράζουμε τη φρίκη μας για το έγκλημα που συντελείται στην Παλαιστίνη με τους νεκρούς - στην πλειοψηφία τους άμαχοι και παιδιά - μόνο στη Λωρίδα της Γάζας να ξεπερνούν πλέον τις 8.500, από τις 7 Οκτωβρίου, ανάμεσά τους: 3.542 παιδιά, 2.187 γυναίκες, 130 υγειονομικοί και 67 εργαζόμενοι στον οργανισμό του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA). Παράλληλα πάνω από 21.000 είναι οι τραυματίες σε Γάζα και Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με την UNICEF, υπολογίζεται ότι κάθε μέρα σκοτώνονται στη Λωρίδα της Γάζας τουλάχιστον 450 παιδιά, ενώ πάνω από 940 έχουν αναφερθεί ως αγνοούμενα. Οι βομβαρδισμοί και η χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού έχει μετατρέψει τη Γάζα σε «νεκροταφείο παιδιών» ...

Κάθε γονιός νιώθει αποτροπιασμό ακούγοντας πως οι Παλαιστίνιοι γράφουν στα σώματα των παιδιών τους το όνομά τους, για να αναγνωριστούν σε περίπτωση που σκοτωθούν, τραυματιστούν, χαθούν...

Μετά την πολύχρονη κατοχή του κράτους του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη, τους εποικισμούς, τις δολοφονίες, τις φυλακίσεις, τον αποκλεισμό των Παλαιστινίων από βασικά αγαθά όπως η τροφή, το νερό, η μόρφωση, η Υγεία, η ελεύθερη μετακίνηση, το τελευταίο διάστημα πραγματοποιείται μια γενοκτονία, με τη στήριξη ή την ανοχή των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Βομβαρδίζονται νοσοκομεία και οικισμοί, οι Παλαιστίνιοι και τα παιδιά τους παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στη φωτιά του πολέμου, είτε εκτοπίζονται βίαια, στα πλαίσια του διαχρονικού σχεδιασμού για πλήρη διωγμό εκατομμυρίων από τη γη τους.

Ούτε ο λαός του Ισραήλ μπορεί να ζήσει ασφαλής και ευτυχισμένος εξαιτίας της πολιτικής των κυβερνήσεών του, αλλά και των γεωπολιτικών σχεδίων και ανταγωνισμών στη Μέση Ανατολή, που γεννούν τον πόλεμο.

Σε αυτά τα σχέδια συμμετέχει ενεργά και η Ελλάδα, θέτοντας σε κίνδυνο και τον ελληνικό λαό. Απαιτούμε να επιστρέψει η φρεγάτα «Ψαρά» που έχει στείλει η ελληνική κυβέρνηση στην Ανατολική Μεσόγειο. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας και να μη γίνει στόχος αντιποίνων.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους διαδηλωτές σε όλη την Ελλάδα και σε άλλες χώρες του κόσμου: «Λευτεριά στην Παλαιστίνη!». Για να σταματήσει η κατοχή και η βαρβαρότητα του πολέμου, να αναγνωριστεί το παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967.

Όλες και όλοι στη διαδήλωση - συναυλία στο Σύνταγμα την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 11 π.μ.

Το Δ.Σ.