Σύλλογος Γονέων 73ου ΔΣΑ - Ανακοίνωση για τα 50 χρόνια απο την εξέγερση του Πολυτεχνείου

 Αγαπητές/οί,

Ακολουθεί ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου:

50 χρόνια Πολυτεχνείο - 50 χρόνια ανοιχτό βιβλίο εξέγερσης

 

fdgdhdghgd.jpg

50 Νοέμβρηδες από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η ζωντανή μνήμη του, συνδέει τα ν(ο)ήματα των διεκδικήσεων για ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, μέσα από τους διαρκείς συλλογικούς αγώνες και διεκδικήσεις μας για σχολεία πραγματικά δημόσια, ασφαλή για τα παιδιά μας, όπου δε θα πέφτουν τα ταβάνια, και δεν θα πλημμυρίζουν όταν βρέχει,  με εκπαιδευτικούς που θα επιτελούν το λειτούργημά τους με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Με σχολεία, κοινότητες ισότητας και συμπερίληψης-ένταξης, ενάντια σε αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Σήμερα, ζούμε σε μια εποχή σκοτεινή, με μια καχεκτική δημοκρατία, όπου η διεκδίκηση τείνει να θεωρείται γραφική, Οι κοινοί αγώνες φαντάζουν μάταιοι, Είναι όμως έτσι; Με το κόστος ζωής να έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και με μισθούς καθηλωμένους, δουλεύουμε όλη μέρα για να ελπίζουμε σε επιδόματα και καλάθια του νοικοκυριού, προκειμένου να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες. Την ίδια στιγμή στη γειτονιά μας, ξανά, ο κτηνώδης πόλεμος δολοφονεί χιλιάδες παιδιά, την ώρα που η χώρα είναι ορμητήριο του ΝΑΤΟ και εμπλέκεται στους πολεμικούς σχεδιασμούς στη Μέση Ανατολή.  

Αυτό, λοιπόν, που μας καλεί να πράξουμε ο Νοέμβρης του 73 και η εξέγερση του Πολυτεχνείου, είναι να υιοθετήσουμε το μήνυμα της αντίστασης και του αγώνα, κόντρα στη συνθηκολόγηση και την ευκολία του καναπέ, της οθόνης, της τεχνολογικής ατομικής  φούσκας. Γιατί ο Νοέμβρης είναι η μαχητική διεκδίκηση μιας άξιας να βιωθεί καθημερινότητας. Γιατί ο Νοέμβρης είναι ένα παιδί στη Γάζα που παλεύει για λευτεριά και δικαιοσύνη!!!! 

Τιμάμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του Πολυτεχνείου και παλεύουμε, να συνεχίσουμε τις καθημερινές συλλογικές μας μάχες, από εκεί που αυτοί/ες κατάφεραν να φτάσουν!!