Σύλλογος Γονέων 73ου ΔΣΑ - Κάλεσμα σε διαμαρτυρία για την έξωση 19/12/23 στις 6.30 μμ

 Σήμερα Τρίτη 19/12/2023 , από νωρίς το πρωί, η γειτονιά μας και τα σχολεία της Τρώων (9ο Γυμνάσιο και Λύκειο, 73ο και 77ο Δημοτικό)  βρέθηκαν  περικυκλωμένα από κάθε είδους αστυνομικές δυνάμεις (ΟΠΚΕ, ΥΜΕΤ, ΔΙΑΣ, ασφαλίτες) οι οποίες απέκλεισαν τη περιοχή και σαν στρατος κατοχής παρεμπόδιζαν τη κυκλοφορία γονιών, μαθητών-τριών, κατοίκων, λειτουργώντας αυθαίρετα και τραμπουκίζοντας όσους και όσες ήθελαν να πάνε στα σπίτια τους. 

Ο λόγος; Προχωρούν σε βίαιη έξωση μιας οικογένειας αναπήρων στα προσφυγικά επί των οδών Καλλισθένους και Τιμοδήμου. Γονείς που βρεθήκαμε στο σημείο την ώρα που πηγαίναμε με τα παιδιά μας στο σχολείο, κόσμος της γειτονιάς και κάτοικοι, σωματεία και συλλογικότητες, σπέυσαμε και σταθήκαμε αλληλέγγυοι-ες στους γείτονές μας που με απάνθρωπο τρόπο, πετάγονται στο δρόμο. Επικράτησε ένταση για αρκετή ώρα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών πολύ κοντά μάλιστα στο σχολείο μας, την ώρα που το φορτηγό με τα πράγματα της οικογένειας που πέταξαν στο δρόμο, απομακρυνόταν από τη περιοχή υπό τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων.

Αυτή την ώρα χρειάζεται να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που βάλλονται στη γειτονιά μας, ξεσπιτώνονται και πετάγονται στο δρόμο μέσα στα Χριστούγεννα, με το χειμώνα μπροστά. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, σωματεία και φορείς, κάτοικοι και κόσμος των Πετραλώνων καλούν σε συγκέντρωση στις 6.30 το απόγευμα στη συμβολή των οδών Καλλισθένους και Τιμοδήμου 13 . Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά για την υπεράσπιση των ζωών όλων μας. Να μην αφήσουμε να επικρατήσει το σκοτάδι.



Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 73ου Δημ. Σχ. Δήμου Αθηναίων