Kαλεσμα ενάντια στην έξωση οικογένειας στα Ανω Πετράλωνα 19/12/2023στις 6.30 μμ

 

19/12/2023

 

ΚΑΜΙΑ ΕΞΩΣΗ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ –

ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΑ ΣΩΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ

 

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της 3ης ΔΚ Αθηνών να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) ενάντια στην έξωση οικογένειας με μέλος ΑμεΑ στα Ανω Πετράλωνα, σήμερα στις 6.30 μ.μ. στις οδούς Καλλισθένους και Τιμοδήμου.

 

Σήμερα το πρωί ξεσπίτωσαν οικογένεια υπό την προστασία των ΜΑΤ που έστειλε η κυβέρνηση στα Άνω Πετράλωνα! Πρόκειται για προσφυγικό σπίτι στο οποίο κατοικούν μητέρα και γιος με ειδικές ανάγκες. Ο πατέρας πέθανε πριν ένα χρόνο περίπου και δυσκολεύτηκαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του δανείου. 

Από νωρίς το πρωί κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ που απέκλεισαν τους γύρω δρόμους, προσπαθώντας να εμποδίσουν δεκάδες ανθρώπους της γειτονιάς που έσπευσαν να βοηθήσουν και να δείξουν την αλληλεγγύη τους στην οικογένεια. Τα ΜΑΤ άνοιξαν δρόμο στο φορτηγάκι, όπου φορτώθηκαν πράγματα της οικογένειας, απωθώντας με βια τους συγκεντρωμένους. 

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και κάθε ανθρώπου που κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο για τα κέρδη των τραπεζών και των funds του real estate!

Το Δ.Σ.