Σύλλογος Γονέων 73ου ΔΣΑ - Μιλάμε για τον Αυτισμό | Σάββατο 30/03 στις 17.00 στο 73ο ΔΣΑ

 Τι είναι λοιπόν ο αυτισμός ;


Το επόμενο στάδιο της εξέλιξης του ανθρώπινου νου; Ίσως ναι.

Στο σήμερα ομως, με λίγες απλές λέξεις, αυτισμός είναι μια διαφορετική μορφή αντίληψης, σκέψης, μάθησης και σύνδεσης.

Και γιατί είναι σημαντικό να μάθουμε παραπάνω για αυτό τον τρόπο σκέψης;


Γιατί πλέον 1 στα 36 παιδιά είναι επίσημα διαγνωσμένα στο φάσμα του αυτισμού . Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι όλα τα υπόλοιπα παιδιά που βρίσκονται στην τυπική ανάπτυξη θα χρειαστεί να συναναστραφούν στην ζωή τους κάποιο αυτιστικό άτομο.


Στο σχολείο τους, στην εργασία τους, στην γειτονιά, στην καθημερινότητα τους γενικότερα.

Ήδη μεγάλες, πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα έχουν διαμορφώσει στα κτήρια τους γραφεία ώστε να εργάζονται άνθρωποι που χρειάζονται περισσότερη απομόνωση και ησυχία, περιβάλλον δηλαδή αισθητηριακά πιο ήρεμο για αυτούς.
Στο εξωτερικό εδώ και χρόνια οι αυτιστικοί ενήλικες είναι ενταγμένοι εργασιακά μιας και διαθέτουν πολλά οφέλη για έναν οργανισμό, μια εταιρεία.


Γιατί στα σχολεία μας φοιτούν όλο και περισσότερα παιδιά με αυτισμό. Τα οποία από την στιγμή που παίρνουν την διάγνωση τους ξεκινούν την παρακολούθηση διάφορων προγραμμάτων λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ψυχοπαιδαγωγικής, γενικότερα εκπαίδευσης ώστε να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις ενός κόσμου που δεν είναι φιλικός για αυτά.
Γιατί και οι γονείς τους αρχίζουν δειλά δειλά και ξεπερνούν τα ταμπού που υπερίσχυαν στο παρελθόν σχετικά με την διαφορετικότητα και την αποδοχή της και εντάσσουν τα παιδιά τους στην ζωή της κοινότητας με περηφάνια και χωρίς ντροπή.

Όμως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ώστε να εντάξουμε σαν κοινωνία, ισότιμα και αυτά τα παιδιά. Πολλά πράγματα δεν ξέρουμε, παρόλο που όλο και περισσότερες, είτε ιδιωτικές είτε δημόσιες, πρωτοβουλίες έρχονται να μας συστήσουν τον ιδιαίτερο αυτό τρόπο ύπαρξης κάποιων ανθρώπων.
Γιατί εκτός από τα ίδια που δουλεύουν σκληρά προς την κατεύθυνση της όλο και καλύτερης ένταξης τους, αν δεν εκπαιδευτεί και η υπόλοιπη κοινωνία, γίνεται πιο δύσκολο να επιτευχθεί η συλλογική ευημερία και ευτυχία.

 Για αυτό, ο αυτισμός μας αφορά όλους και όλες!


Σας περιμένουμε το Σάββατο 30/03 στις 17.00 στο 73ο ΔΣΑ (Τρώων 2 - Πετράλωνα) σε μια ανοιχτή συζήτηση για το θέμα.


Η συνάντηση αφορά κάθε ενήλικα που ενδιαφέρεται για το θέμα, ανεξάρτητα από την επαγγελματική του ιδιότητα

Η εκδήλωση είναι δωρεάν, η οικονομική στήριξη του Συλλόγου Γονέων είναι ευπρόσδεκτη.