Ξεκινούν σήμερα οι Special Olympics 2011

Φέτος, η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο. 
Τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics 2011.
 

Το µήνυµά µας είναι απλό και συγχρόνως δυνατό: τα άτοµα µε διανοητική αναπηρία είναι ισότιµα µέλη της κοινωνίας µας.

Αποστολή των Special Olympics είναι να προσφέρουν, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, δυνατότητες προπόνησης και συµµετοχής σε αγώνες, σε παιδιά και νέους µε διανοητική αναπηρία, σε ένα φάσµα ολυµπιακών αθληµάτων. Ταυτόχρονα τους δίνουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σωµατικά, διανοητικά, κοινωνικά και πνευµατικά, µοιραζόµενοι τη χαρά που ο αθλητισµός προσφέρει, µε τους φίλους τους, τους γονείς τους, τους εθελοντές τους και υποστηρικτές τους, σε ένα περιβάλλον σεβασµού και αποδοχής.


Φέτος, η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο.

Τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics 2011.

Από τις 25 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου του 2011 στην Αθήνα, 7.500 Αθλητές Special Olympics από 185 χώρες θα λάβουν μέρος σε 22 Ολυμπιακού τύπου αθλήματα.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics αποτελούν το κορυφαίο γεγονός στην πολύχρονη πορεία ενός παγκόσμιου κινήματος που ιδρύθηκε το 1968 από μια σπουδαία γυναίκα, την Eunice Kennedy Shriver, η οποία αφιέρωσε τη ζωή της στην υλοποίηση ενός οράματος παγκόσμιας εμβέλειας. Τη δημιουργία μιας κοινωνίας που δεν θα ορίζεται από αυτούς που αποκλείονται, αλλά από αυτούς που εντάσσονται.