Συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας της 3ης Δημοτικής Κοινότητας

Αγαπητοί γονείς,

την Τετάρτη
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας της 3ης δημοτικής μας κοινότητας, κι έπειτα από αίτημα του ΔΣ της Ενωσης, και πίεση που ασκήθηκε από τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών αλλά και μερικών μελών της ΔΕΠ.
Από το εύρος και την ένταση της συζήτησης δικαιωθήκαμε όσοι επιδιώκαμε να γίνει άμεσα αυτή η συνεδρίαση, η οποία άργησε τουλάχιστον δύο μήνες...καθόσον ο Πρόεδρος της ΔΕΠ παρόλο που η λειτουργία των σχολείων είναι προβληματική δεν συγκαλούσε έκτακτη συνεδρίαση καλυπτόμενος πίσω από αυτό που ορίζει ο νόμος δηλαδή την συνεδρίαση της ΔΕΠ ανα δίμηνο.

Στην συζήτηση ζητήσαμε μέσω του εκπροσώπου μας στην ΔΕΠ κ Μυλωνά, με την τοποθέτηση της προέδρου μας κ.Θέμελη, αλλά και με τοποθετήσεις άλλων γονέων που παρευρέθηκαν, να γίνει σύντομα, επικαιροποίηση και καταγραφή όλων των προβλημάτων που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες και να ξανασυνεδριάσει σε δεκαπέντε ημέρες  η ΔΕΠ σε απογευματινές ώρες, για να μπορούμε να κάνουμε συγκεκριμένη συζήτηση ζητώντας συγκεκριμένες πια λύσεις για τη σωστή λειτουργία των σχολικών μονάδων, και με την συμμετοχή όλων των συλλόγων μας και των εκπαιδευτικών.

Στην συζήτηση παρευρέθησαν και οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών και μας ενημέρωσαν σχετικά με το που έχουν φτάσει οι διαδικασίες ανοίγματος των περίφημων λογαριασμών για να πάνε τα λεφτά στα σχολεία, τα οποία μετά από 3 μήνες λειτουργίας τους δεν διαθέτουν κανένα χρηματικό ποσό για να καλύψουν τις οικονομικές τους ανάγκες, τακτικές και έκτακτες!!!!
Ηδη τα προβλήματα έχουν συσωρευτεί και προστίθενται σε αυτά και η θέρμανση.
Ηδη υπάρχουν σχολεία που δεν έχουν θέρμανση επειδή δεν πληρώθηκε το φυσικό αέριο(στο 12ο έχει να πληρωθεί 2 χρόνια και χρωστούν 11.000 ευρώ!!)


Τα μέλη των γονέων που βρέθηκαν στην συνεδρίαση εκτιμήσαμε πως η συμμετοχή, και καλύτερα η μαζική συμμετοχή μας σε αυτές τις διαδικασίες, είναι ένας σημαντικός μοχλός πίεσης για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα λειτουργίας των σχολείων μας. Και αυτή η πίεση πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί.

Γι αυτόν τον λόγο επιμείναμε και δεσμεύσαμε τα παρευρισκόμενα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου της 3ης δημοτικής κοινότητας, να υποστηρίξουν το αίτημα μας προς τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας κ.Θεοδωρακόπουλο να προγραμματίσει άμεσα και με εντός ημερησίας διάταξης διαδικασίες, συζήτηση για τα προβλήματα των σχολείων μας, αλλά όχι μόνον αυτών.Και για τα προβλήματα που δημιουργούνται πια στην καθημερινότητα όλων των παιδιών μας λόγω της οικονομικής κρίσης.

Το ζήτημα του ψηφίσματος που κατέθεσαν οι σύλλογοι γονέων του 81ου κ 82ου δημοτικών σχολείων, (διαβάστε το ΕΔΩ), θα συζητηθεί ξανά στην επόμενη συνεδρίαση, διότι κι ενώ αρχικά είχαν αποδεχθεί όλοι το κείμενο, μετά το τέλος της συνεδρίασης υπήρξαν μερικές διαφοροποιήσεις.


Τις επόμενες ημέρες θα σας ενημερώσουμε με νέο αναλυτικό σημείωμα σχετικά με την συνεδρίαση.

Το ΔΣ