Ενημερωτικό από την συνεδρίαση του ΔΣ της Ενωσης Γονέων (7/11)

Στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου μας και προς ενημέρωση των μελών της συζητήθηκαν τα εξής:

Ενημέρωση από την κ. Θέμελη για την παρέμβαση του Δ.Σ. της Ενωσης εκτός ημερεσίας διάταξης στην συνεδρίαση του κοινοτικού συμβουλίου στις 31.1.0.2011. Ζητήσαμε να ενημερωθούμε για την λειτουργία  της ΔΕΠ και των σχολικών επιτροπών και τον καθορισμό μίας συνεδρίασης του κοινοτικού συμβουλίου αποκλειστικά με θέματα της παιδείας και των σχολικών μονάδων.
 

Ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Ενωσης στην Δ.Ε.Π κ. Μυλωνά για μέχρι σήμερα λειτουργία της. Η τελευταία συνεδρίαση της ΔΕΠ ήταν στις 21.9.2011 έκτοτε λόγω αδυναμίας του προέδρου της  η ΔΕΠ δεν έχει συνεδριάσει.
Επιπλέον δεν έχει οριστεί να γίνονται τακτικές συνεδριάσεις κάθε μήνα.
Αποφασίστηκε ομόφωνα η αποστολή επιστολής προς τον πρόεδρο της ΔΕΠ για τον καθορισμό της ημερομηνίας συνεδρίασης στο επόμενο διάστημα.

Αποφασίστηκε ομόφωνα με βάσει τις επιστολές που έχουν αποστείλει τα Δ.Σ. των συλλογων Γονέων και Κηδεμόνων του 138, του 81 και 82 δημοτικών σχολείων με θέμα την καθυστέρηση διανομής των βιβλίων η αποστολή εγγράφου διαμαρτυρίας προς την υπουργό Παιδείας.
 

Με αφορμή την τηλεφωνική ενημέρωση από τον Δ/ντή δημοτικού σχολείου με την κ. Θέμελη για μείζον οικονομικό πρόβλημα σε μαθητή και το αίτημα για την παροχή βοήθειας συζητήθηκε και αποφασίστηκε ότι θέματα οικονομικής βοήθειας προς μαθητές πρέπει πρώτα να εξετάζονται από τα Δ.Σ. των συλλόγων των σχολείων σε συνεργασία με το συμβούλιο διδασκόντων και τα Δ.Σ. των συλλόγων να απευθύνονται στην Ενωση με συγκεκριμένα αιτήματα.
 

Κάλεσμα του Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 73ου δημοτικού σχολείου για την παράσταση αντιπροσωπείας της Ενωσης στο χώρο του σχολείου προκειμένου να εξετασθούν απο κοινού και με τον Δ/ντή κ. Σαρρή τρόποι αντιμετώπισης της συντήρησης του κτιρίου.
Αποφασίστηκε να επισκεφθεί το χώρο η πρόεδρος μαζί με τον γραμματέα στο προσεχές διάστημα.


Παρέμβαση του προέδρου του Δ.Σ. του συλλόγου του 138ου δημοτικού σχολείου και κατάθεση προσχεδίου διαμαρτυρίας προς το Δήμο Αθηναίων για την προώθηση και διαφήμιση της εταιρίας COSMOTE μέσα από τα έντυπα και τις αφίσες ενημέρωσης για την διενέργεια του ποδηλατικού γύρου στις 16.10.2011  που αναρτήθηκαν στους χώρους των σχολείων.