Η ART BANK ΣΤΗΝ 3η ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ


Το θέμα μας έστειλε η Μαρία Δουκάκη μέλος της Ενωσης από τον σύλλογο του 138ο δημοτικό.

Η ART BANK ΣΤΗΝ 3η ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

Τα νομίσματα και η ανταλλακτικότητά τους είναι ιστορικά συνδεδεμένα με τα οικονομικά φαινόμενα, τη ψυχολογία των λαών, την κρατική εξουσία και την τέχνη.
Η παραγωγή νομισμάτων από δημιουργούς με ζωντανό καλλιτεχνικό έργο βγάζει το έργο τέχνης έξω από τους χώρους έκθεσης και το φέρνει κοντά στον κόσμο.
Οι καλλιτέχνες της Αrt Βank δουλεύοντας πυρετωδώς τα τελευταία δύο χρόνια, κάτω από δυσμενείς συνθήκες (καιρικές, οικονομικές, ερωτικές και άλλες), κατάφεραν να παράγουν νομίσματα-έργα τέχνης, τα οποία θα παρουσιάζουν και θα ανταλλάσσουν στα πλαίσια της Mπιενάλε Αθήνας.

Συμμετέχουν: Αναστασία Καπινιάρη, Αφροδίτη Γούλα-Jewellery Art Worker, Αφροδίτη Καραμανλή, Γιάννης Αντωνόπουλος, Δέσποινα Πανταζή, Διαμαντής Σταγγίδης, Διονυσία Μιχάλη, Ελένη Πολυχρονάτου, Έλλη Χούσου, Κίμων Αξαόπουλος, COSMOCHAOS-Jewellery Art Worker, Λίτσα Μουσούλη, Μαρία Αποστολοπούλου, Μαρία Δουκάκη, Μαρία Λιάκου, Μάριος Πασχάλης, Μπέττυ Τσιγαρίδα, Φωτεινή Αλεξοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της τράπεζάς μας στην Μπιενάλε, θα προβάλλεται βίντεο του Θεοφάνη Κωνσταντίνου με τίτλο: «Art Bank, η Τέχνη απέναντι στη βαναυσότητα της εξουσίας».

Συγχρόνως θα γίνεται κάλεσμα σε καλλιτέχνες, επιχειρήσεις-επαγγελματίες και ιδιώτες για συμμετοχή στο ανταλλακτικό δίκτυο της Art Bank

Σας προσκαλούμε επίσης  να συμμετέχετε στη συζήτηση που διοργανώνουμε με θέμα:
…«1 art cash >= 22 ωά (αβγά) >= 10 ευρώ»… Μπορούμε άραγε να συνδιαμορφώσουμε νέες αντιστοιχίες νομισμάτων και ανταλλαγών, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες μας; Προσφορά και ζήτηση δια μέσου δικτύων αλληλεγγύης.

Στη συζήτηση (εκτός από τα μέλη της Art Bank και του Ορίζοντα Γεγονότων) θα πάρουν μέρος : Γιώργος Παπαδόπουλος οικονομολόγος και καλλιτέχνης (δημιουργός του Drahma Project), Δημήτρης Τσακιλίδης, κοινωνιολόγος, Αλέξανδρος Νούσιας, δικηγόρος, Νίκος Μπογονικολός, μαθηματικός (ιδρυτής του κοινωνικού νομίσματος Οβολός) και άλλοι.

Χώρος δράσεων και συζήτησης:
Πλατεία Θεάτρου, Διπλάρειος Σχολή, Ισόγειο, στο χώρο εκδηλώσεων μπροστά από το κυλικείο.
Χρόνος δράσεων:
Παρασκευή, Σάββατο/ 2 και 3 Δεκεμβρίου, 5.00-10.00 μμ.
Χρόνος που θα γίνει η συζήτηση:
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου στις 7 μμ.


η συντονιστική ομάδα της Art Bank