Τηλεφωνικές Γραμμές για Γονείς, Εκπαιδευτικούς και Παιδιά-Εφήβους

 




Τηλεφωνική Συμβουλευτική Υπηρεσία
Η Τηλεφωνική Συμβουλευτική Υπηρεσία της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε (Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου) συμπεριλαμβάνει τη «Γραμμή-Σύνδεσμο 801 801 1177», η οποία λειτουργεί πλέον αποκλειστικά για γονείς και για οποιονδήποτε ενήλικα επιθυμεί να μιλήσει για θέματα σχετικά με παιδιά και εφήβους, και τη «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111», που απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά και εφήβους. Η υπηρεσία λειτουργεί με τη χρηματοδότηση και την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Η ευρωπαϊκή «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111» είναι μια νέα συμβουλευτική τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για παιδιά και εφήβους. Αν είσαι παιδί ή έφηβος μέχρι 18 ετών μπορείς να τηλεφωνήσεις δωρεάν από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας. Οι μέρες και ώρες που μπορείς να καλέσεις είναι από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 14:00 το μεσημέρι ως τις 20:30 το βράδυ και κάθε Σάββατο από τις 9:30 το πρωί ως τις 14:00 το μεσημέρι.
Στη «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111» μπορείς να μιλήσεις για οτιδήποτε σε απασχολεί. Για εμάς όλα τα προβλήματα, μικρά και μεγάλα, είναι το ίδιο σημαντικά. Μη διστάσεις λοιπόν να τηλεφωνήσεις αν έχεις ανησυχίες για το μέλλον σου, αν βρίσκεις δυσκολίες στη σχέση με τους γονείς ή τους φίλους σου, αν αντιμετωπίζεις προβλήματα στην οικογένεια, όπως χωρισμό των γονιών, θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου ή αν απλά νιώθεις φοβισμένος. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σου για ό,τι χρειαστείς.
Όταν είσαι μόνος, κάθε πρόβλημα, κάθε δυσκολία μοιάζει αξεπέραστη. Μαζί όμως, μπορούμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις για εσένα. Γιατί στο 116 111, πίσω από κάθε γραμμή υπάρχει κάποιος που νοιάζεται πραγματικά για όσα σε απασχολούν.
Με ένα τηλεφώνημα έχεις δίπλα σου ειδικούς σύμβουλους ψυχικής υγείας. Αν θέλεις, τηλεφώνησε ανώνυμα. Για κάθε κλήση τηρούμε απόλυτη εχεμύθεια. Οι σύμβουλοι ενεργούν μόνο εάν νιώσουν ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη και αφού πρώτα συζητήσουν μαζί σου γι’ αυτό.
Σε αυτό τον διαδικτυακό τόπο θα βρεις πληροφορίες σχετικά με θέματα που σε αφορούν.
Η «Γραμμή-Σύνδεσμος» είναι μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για γονείς, εκπαιδευτικούς και οποιονδήποτε ενήλικα θέλει να μιλήσει για κάποιο θέμα που τον απασχολεί σε σχέση με ένα παιδί ή έναν έφηβο. Απαντά στον αριθμό 801 801 1177 με κόστος μία αστική μονάδα από οποιοδήποτε σταθερό τηλέφωνο και από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας. Μπορείτε να τηλεφωνήσετε από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή από τις 9:30 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ.
Στη «Γραμμή-Σύνδεσμο» μπορείτε να καλέσετε αν έχετε την ανάγκη βοήθειας, υποστήριξης ή συμβουλής σε θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία παιδιών κάθε ηλικίας και εφήβων.
Οι γονείς τηλεφωνούν συχνά για θέματα γύρω από το ρόλο τους (κατάλληλοι χειρισμοί και στάσεις για καθημερινά θέματα των παιδιών), για συναισθηματικές δυσκολίες των παιδιών τους, για προβλήματα στη σχέση με τα παιδιά τους και για μαθησιακά θέματα. Μερικά από τα πιο συνηθισμένα θέματα για τα οποία καλούν οι εκπαιδευτικοί είναι οι συναισθηματικές δυσκολίες μαθητών τους, η σχέση των μαθητών με τους εκπαιδευτικούς και άλλα πρόσωπα, οι μαθησιακές δυσκολίες και η σχέση των μαθητών μεταξύ τους.
Η υπηρεσία μας είναι ανώνυμη και εμπιστευτική.
Εάν έχετε ανάγκη να μιλήσετε, τηλεφωνήστε μας!