Αναφορά του εκπροσώπου της Ενωσης Γονέων στην ΔΕΠ κ Διονύση Μυλωνά

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν.
1. Η έγκριση της καταβολής της δόσης στις δυο (2) Σχολικές Επιτροπές Παιδείας  (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ).
Έγινε εκτενέστατη συζήτηση για τον τρόπο  που καταλογίζονται τα χρήματα στις Σχολικές Επιτροπές .
Έγιναν ερωτήσεις και παρεμβάσεις από αντιπροσώπους Σχολικών Μονάδων που είχαν παραβρεθεί στην συνεδρίαση της ΔΕΠ.

Για μια ακόμα φορά διαφαίνεται η  διοικητική ανεπάρκεια της Δημοτικής αρχής να αντιμετώπιση την κρίση που μαστίζει τις Σχολικές Μονάδες.

2. Η τελική διατύπωση του αιτήματος  των  Συλλόγων  Γονέων και Κηδεμόνων του 81ου  & 82ου Δημοτικών Σχολείων .
Επιτελούς επήλθε συμφωνία .
Η Αντιπρόεδρος του   Συλλόγου  Γονέων και Κηδεμόνων του 81ου  υποστήριξε θαυμάσια το δίκαιο αίτημα τους (το οποίο έγινε δεκτό ομόφωνα) 


Συμφωνήθηκε η ΔΕΠ να υποβάλει προς συζήτηση στο Διαμερισματικό Συμβούλιο  τα αιτήματα (αυτά που έχουν παραληφτεί και να μην περιμένουν να φτάσουν στην ΔΕΠ το σύνολο των  αιτημάτων  ) των  Διευθυντών  και Προϊσταμένων των Σχολικών Μονάδων & Νηπιαγωγείων .

Αν και για κάποιους άγνωστους λόγους μερικές Σχολικές Μονάδες δεν είχαν απαντήσει στο έγγραφο που είχε αποστείλει η ΔΕΠ  εδω  και 20 μέρες, σε αυτές δηλαδή να καταγράψουν και να αναφέρουν τα εν γένει προβλήματα και ελλείψεις που αντιμετωπίζουν ( ίσως γιατί το έγγραφο που αποσταλεί δεν είχε καταληκτική ημερομηνία).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε προφορική συζήτηση που είχα ως εκπρόσωπος στην ΔΕΠ με τον κο. Θεοδωρακόπουλο , Πρόεδρο του Διαμερισματικού  Συμβούλιου της 3ης Διαμερισματικής Κοινότητας ,Δ. Αθηναίων, το πρωί της  Τέταρτης  23-11-2011 λίγο  πριν την   συνεδρίαση της ΔΕΠ την ίδια μέρα διαμείφθηκαν  τα εξής.
1. Ότι  θα περιμένει να μαζέψει η ΔΕΠ τα αιτήματα των Σχολικών Μονάδων.
2. Και ότι μετά θα φέρει το θέμα στο Διαμερισματικό  Συμβούλιο .

σ.σ. 1. Αυτή η προσήλωση στους τύπους μου δημιουργεί το ερώτημα ότι... μήπως προσπαθούν να κωλυσιεργούν για να μην έρχονται αντιμέτωποι με τα ουσιαστικά και επίκαιρα  προβλήματα και όταν   επιτελούς  φτάνουν να τα αντιμετωπίσουν  θεσμικά να έχουν ατονήσει τα προβλήματα αυτά  έτσι να έχουν μικρότερο πολιτικό κόστος για την καλύτερη  επικοινωνιακή διαχείριση  της αποτυχίας τους ?
σ.σ.2. Από την αρχή του σχολικού έτους δεν είχαν «καταλάβει» ότι με τον  νόμο Καλλικράτη θα αντιμετώπιζαν προβλήματα στην λειτουργιά και διαχείριση των χρόνιων προβλημάτων ? ή ο στρουθοκαμηλισμός είναι  modus vivendi   και  modus operandi  αυτής της Δημοτικής Αρχής ?
Επιπρόσθετα αποφασίστηκε (μετά από έντονη παρέμβαση μου) να πάρουν αντίγραφα τα μέλη της ΔΕΠ των αιτημάτων των Σχολικών Μονάδων και ιδιαίτερα η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων ).

Επισης αποφασίστηκε να  αποσταλθούν  τα αιτήματα αυτά στις δυο (2) Σχολικές Επιτροπές Παιδείας (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ).

Το θετικό είναι ότι η ΔΕΠ ίσως  αρχίζει να καταλαβαίνει ότι πρέπει να συνεδριάζει τακτικότερα και να αναλάβει ουσιαστικά  τον θεσμικό ρόλο που πρέπει και επιβάλετε  να  έχει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές (οψόμεθα).
 για την Παιδεία και τα Παιδιά μας ειδικότερα.
Το δεύτερο εξίσου θετικό είναι ότι με αμείωτο ενδιαφέρον οι γονείς και τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων  των Σχολικών Μονάδων παρίστανται στις συνεδριάσεις της ΔΕΠ με σοβαρό λόγο και εποικοδομητικές  προτάσεις και αυτό μας δείχνει ότι  με την συμμετοχή τους στέλνουν ένα μήνυμα προς πολλούς αποδεκτές .    


Η συνεδρίαση κράτησε  περίπου τρεις (3) ώρες.
Θα  παρακαλούσα όλους και όλες   να συνεχίσετε με το ίδιο ενδιαφέρον να παρευρίσκεστε στις συνεδριάσεις της ΔΕΠ έτσι ώστε να υπάρχει συνεχής  ¨ πίεση¨  στην Δημοτική Αρχή.

Η  Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων   έχει καταβάλει  το μέγιστο δυνατό στην ανάδειξη και προώθηση των προβλημάτων  των Σχολικών Μονάδων  της περιοχής μας  και δεν θα παραμείνει  σε αυτό και μόνο. 


Διονύσης Μυλωνάς .

Εκπρόσωπος στην ΔΕΠ  της  Ένωσης  Γονέων & Κηδεμόνων  στην  3η Διαμερισματική Κοινότητα ,
Δ. Αθηναίων.