ΘΕΜΑ:Σύγκληση Ανοιχτού Δημοτικού Συμβουλίου για υποχρηματοδότηση σχ. Επιτροπών και υποσιτισμό μαθητών

Το παρακάτω κείμενο συνυπόγραψε και η Ενωσή μας 
 
 
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΎ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

Βερανζέρου 22, 60ς όροφος Αθήνα,
Τηλ. 2103242386, Fax. 2103845434
www .omosp-goneon-athinas.org
Αθήνα 12 Δεκέμβρη 2011

Προς:Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου                  
Κοινοποίηση:Δημοτικές παρατάξεις
 

ΘΕΜΑ:Σύγκληση Ανοιχτού Δημοτικού Συμβουλίου για υποχρηματοδότηση σχ. Επιτροπών και υποσιτισμό μαθητών
 

Η επίθεση που δέχεται η λαϊκή οικογένεια στο όνομα της κρίσης οξύνεται, απλώνεται ενιαία σ' όλες τις πλευρές της ζωής μας, στο παρόν και το μέλλον της νέας γενιάς.
Τα δημόσια σχολεία λειτουργούν σε συνθήκες «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» χωρίς προσωπικό, χρήματα, θέρμανση και βιβλία. Βρέφη και παιδιά υποσιτίζονται, έφηβοι ρίχνονται στο κυνήγι του μεροκάματου και οικογένειες απειλούνται με διακοπή του ρεύματος, με χάσιμο του σπιτιού τους, με μαύρο χειμώνα χωρίς θέρμανση.
Από το νέο προϋπολογισμό αλλά και τη νέα δανειακή σύμβαση προβλέπεται περαιτέρω μείωση των δαπανών για την παιδεία τουλάχιστον κατά 20%.
Για την παιδεία η μείωση ανέρχεται σε πάνω από ένα δις ευρώ σε σχέση με το 2009! Δραματική είναι η μείωση των κονδυλίων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. Στην πρωτοβάθμια μειώνονται σε σχέση με πέρσι κατά 83,3% και στη δευτεροβάθμια κατά 57,8%!!! Ουσιαστικά, προχωρούν σε στάση πληρωμών, γεγονός που παραδέχτηκε δημόσια και το Υπουργείο Παιδείας. Την ίδια ώρα, αυξάνουν τα κονδύλια για την προώθηση της «δια βίου μάθησης» κατά 5εκ ευρώ! Δηλαδή, για να προωθήσουν την εκμάθηση των δεξιοτήτων που έχει ανάγκη το κεφάλαιο!
. Την ίδια ώρα που αυξάνονται κατά 29% οι άμεσοι φόροι για τα λαϊκά εισοδήματα, μειώνονται κατά 22% οι άμεσοι φόροι για τις επιχειρήσεις!
. Το 71% των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού θα δοθεί στους τραπεζίτες για την αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων. Οι δαπάνες για το ΝΑΤΟ αγγίζουν το 1,1 δις ευρώ, αυξημένες κατά 22,5%! Την ίδια ώρα, μόλις το 11,4 % για μισθούς και συντάξεις και το 10% για Παιδεία-Υγεία-Πρόνοια-Ασφαλιστικά Ταμεία-Συγκοινωνίες! Να που πάνε τα λεφτά. Απευθείας στην τσέπη της πλουτοκρατίας! Ούτε ένα ευρώ οπό τα δάνεια δεν πάει για μισθούς και συντάξεις. Να γιατί επιβάλλονται τα κάθε λογής χαράτσια! Να γιατί φορολογούνται ακόμα και τα εισοδήματα φτώχειας των 5000 ευρώ το χρόνο, να γιατί καταργούνται και κουτσουρεύονται οι όποιες φοροελαφρύνσεις είχαν απομείνει, να γιατί εξισώνεται το πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης κ.α.
Οι γονείς καλούνται και στο Δημόσιο σχολείο να πληρώσουν την κρίση.
.Δεν χρωστάμε τίποτα ,έχουμε ήδη πληρώσει ακριβά.
-Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών, των εκπαιδευτικών ή των συλλόγων για πληρωμή λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων & καθαριότητας, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων κ.λπ
Ζητάμε:
- Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σχολείων.
- Κανένα σχολείο να μην μείνει χωρίς θέρμανση. Ρύθμιση εδώ και τώρα για αφορολόγητο πετρέλαιο (προνόμιο που έχουν οι εφοπλιστές! Αλλά όχι τα σχολεία) και φυσικό αέριο σ' όλα τα σχολεία για το τρέχον έτος. Απαγόρευση σε εταιρεία φυσικού αερίου να αφαιρεί την παροχή όταν υπάρχουν οφειλές.
- Μας κήρυξαν παύση πληρωμής! Παύση πληρωμών από τις σχολικές επιτροπές για τις πρώην ΔΕΚΟ. Απαιτούμε πολιτική απόφαση για διαγραφή των μέχρι σήμερα χρεών. Ρύθμιση για αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία. Απαλλαγή των λογαριασμών των σχολείων από τα δημοτικά τέλη.
-Απαλλαγή ΦΠΑ για τις σχολικές επιτροπές, που αφορούν τις δαπάνες για προμήθεια αναλωσίμων, όπως ισχύει για διάφορες εταιρείες και οργανισμούς π.χ. πρεσβείες!
- Αγορά όλων των ξενόγλωσσων βιβλίων και κάλυψη του κόστους των εκπαιδευτικών εκδρομών από τις σχολικές επιτροπές.
- Ο υποσιτισμός των παιδιών είναι βαρβαρότητα! Να δοθεί έκτακτο κονδύλι από το κράτος στους Δήμους, έτσι που να παρέχεται ένα μικρό γεύμα (σάντουιτς, γάλα, χυμός, κτλ)σε όλα τα παιδιά, αξιοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό των Δήμων - χωρίς την εμπλοκή μ.κ.ο. και χορηγών. Ιεραρχούμε τις λαϊκές γειτονιές και όπου διαπιστώνονται κρούσματα υποσιτισμού παιδιών, δίνοντας έμφαση στα δημοτικά σχολεία ολοήμερης λειτουργίας και τα ΕΠΑΛ- ΕΠΑΣ.
- Άμεση επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών με αξιοποίηση όλων των μέσων και του προσωπικού της κρατικής και της τοπικής διοίκησης. Δωρεάν συγκοινωνίες για τους μαθητές.
-Καμία νέα κατάργηση-συγχώνευση σχολείων. Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές.
- Αξιοποίηση των δημοσίων κτιρίων και ενοικίαση κατάλληλων χώρων για να καλυφθούν οι επιτακτικές ανάγκες σε σχολική στέγη. Να αποδοθεί άμεσα η ΣΑΤΑ για τις επισκευές των σχολείων, τα οποία είναι ιδιαίτερα γερασμένα - ακατάλληλα - και εκτεθειμένα στους σεισμούς.
- Να μη χαθεί ούτε ένα χαρακτηρισμένο οικόπεδο και να δεσμευθούν όλα τα αναγκαία για να οικοδομηθούν νέα σχολεία και παιδικοί σταθμοί. 
- Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση.
-Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων (αναπληρωτών, ωρομισθίων, καθαριστριών) χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεση καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στην εκπαίδευση. Καμία μείωση του προσωπικού καθαριότητας που δουλεύει ως συμβασιούχος.
- Να παρθεί πίσω ο νόμος Ραγκούση και οι περιορισμοί του μεσοπρόθεσμου για 1 πρόσληψη ανά 10 αποχωρήσεις, όσων αφορά στο προσωπικό που εργάζεται μέσα στα σχολεία (καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι) μόνιμοι μαζικοί διορισμοί επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού. 
Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΖΗΤΑΜΕ:
Άμεση σύγκλιση ανοιχτού Δημοτικού συμβουλίου με προτεραιότητα στα θέματα της υποχρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών και του υποσιτισμού των μαθητών