Κινηματογραφική λέσχη Δασκάλων-Καθηγητών-Ενωσης Γονέων


Κινηματογραφική Λέσχη


Στα πλαίσια της κινηματογραφικής λέσχης και των προβολών ταινιών και ντοκιμαντέρ, το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων "Παρθενώνας", σε συνεργασία με την Ε’ ΕΛΜΕ και την Ένωση Γονέων 3ης δημοτικής κοινότητας αποφάσισαν να κάνουν ένα αφιέρωμα στην Αλίντα Δημητρίου και στην τριλογία των ταινιών της για τις γυναίκες στην Αντίσταση, τον Εμφύλιο και την επτάχρονη δικτατορία.

Τετάρτη 29/2: «Τα πουλιά στο βάλτο» (2008, 104΄)

Τετάρτη 7/3: «Η ζωή στους βράχους» (2009, 100΄)

Τετάρτη 14/3: «Τα κορίτσια της βροχής» (2011, 120΄)

Οι προβολές θα γίνονται στο 76ο/138ο Δ.Σχ. Αθηνών (σταθμός ΗΣΑΠ Πετραλώνων) και θα ξεκινούν στις 7 το απόγευμα.

Η τριλογία άρχισε το 2008 με «Τα πουλιά στο βάλτο», που αναφέρεται στη γυναίκα τα χρόνια της Αντίστασης, και συνεχίστηκε το 2009 με το «Η ζωή στους βράχους», που αναφέρεται στη γυναίκα τα χρόνια του εμφυλίου. Με «Τα κορίτσια της βροχής» η Αλίντα Δημητρίου ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την τριλογία για την ενεργό συμμετοχή της γυναίκας στους πολιτικούς αγώνες της νεότερης Ελλάδας καταγράφοντας την κακοποίηση και τον κατατρεγμό της γυναίκας στα χρόνια της χούντας.

Η ταινία «Τα πουλιά στο βάλτο» (2008, 104΄) αναφέρεται αποκλειστικά σε γυναίκες οι οποίες έλαβαν μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Γυναίκες, που όμοια με τους άνδρες, πάλεψαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν. Και οι οποίες μετά την απελευθέρωση υπέστησαν πάλι διώξεις, βασανισμούς και εκτελέσεις για αυτή τη συμμετοχή τους.