Ανακοίνωση του ΔΣ της Ενωσης Γονέων της 3ης δημοτικής κοινότητας σχετικά με το κάλεσμα της Ομάδας Γυναικών Πετραλώνων.

Με έκπληξη τα μέλη του ΔΣ της ΄Ενωσης Γονέων της 3ης δημοτικής κοινότητας, πληροφορηθήκαμε από αναρτήσεις που έχουν κολληθεί έξω από σχολεία της περιοχής μας, κάλεσμα που υπογράφεται από Ομάδα Γυναικών Πετραλώνων, όλων των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της περιοχής, σε κοινή σύσκεψη με στόχο την οργάνωση συντονισμού πάλης, με εισηγητή στην συζήτηση την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας κ. Σούλα Αθανασοπούλου.

  Τα μέλη του ΔΣ της Ενωσης πέφτουμε από τα σύννεφα διότι ποτέ στο παρελθόν ομάδα γυναικών ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα ή φορέας πέραν των συλλόγων ή φορέων που έχουν άμμεση σχέση με το αντικείμενο δράσης του (όπως ο Σύλλογος διδασκάλων και καθηγητών) δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί μας προκειμένου να ζητήσουν συντονισμό δράσης πάνω στα θέματα που αφορούν τα σχολεία της περιοχής μας ή πάνω σε θέματα που απασχολούν σήμερα την παιδεία. 

  Το Φεβρουάριο του 2012 η Ενωση πραγματοποίησε συνέλευση μελών με θέματα προγραμματισμού και ελέγχου της δράσης του πάνω σε όλα τα επίκαιρα και καυτά θέματα που αντιμετωπίζει σήμερα η παιδεία (ελλείψεις βιβλίων, υποχρηματοδότηση σχολικών επιτροπών, αντιμετώπιση κτιριακών υποδομών, υποσιτισμό μαθητών) και θα μπορούσαν να συμμετέχουν γονείς της υποτιθέμενης ομάδας γυναικών η οποιοσδήποτε άλλος γονέας και μη, και να θέσουν όποιο πρόβλημα είχαν, η να ζητήσουν συντονισμό ή οτιδήποτε επιθυμούν.Είναι γνωστό στα μέλη της Ενωσης και τους γονείς της περιοχής μας πως οι διαδικασίες (ΔΣ-Συνελέυσεις κλπ) της Ενωσης είναι ανοιχτές πάντα σε όλη την τοπική κοινωνία.
  Δυστυχώς σε αυτήν την δημόσια πρόσκληση δεν είχαμε επίσκεψη κάποιας ομάδας, ούτε καν της προέδρου της ομοσπονδίας κ.Αθανασοπούλου (η οποία θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στην σύσκεψη που καλεί αυτή η ομάδα) παρότι υπήρξε δημόσια πρόσκληση και ιδιαίτερη πρόσκληση προς την ομοσπονδία. 

  Επι πλέον το Δ.Σ. της Ενωσης έχει πραγματοποιήσει δύο κοινές συνεδριάσεις με τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου των εκπαιδευτικών Π.Ε. "ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ" και της ΕΛΜΕ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ για συντονισμό κοινής δράσης γονέων και δασκάλων  και φυσικά δεν υπήρχε καμία παρουσία ατόμου από την συγκεκριμένη ομάδα γυναικών. Ούτε έχουν παραβρεθεί σε καμία συνεδρίαση της ΔΕΠ ή των σχολικών επιτροπών προκειμένου να θέσουν αιτήματα και να ασκήσουν πιέσεις προς τα αρμόδια όργανα.

  Το ΔΣ γνωστοποιεί στα μέλη τους πως καμία σχέση δεν έχει αυτή η "ομάδα γυναικών Πετραλώνων" με την Ενωση Γονέων, ούτε καν ποτέ ενημερώθηκε για την ύπαρξή της και για την δράση της.
  Οι γονείς στο παρελθόν έδωσαν μεγάλους αγώνες για την δημιουργία δημοκρατικών συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, και σήμερα διαθέτουν οργάνωση  που ξεκινάει από τους Συλλόγους του κάθε σχολείου, στην Ενωση Γονέων, στην Ομοσπονδία Γονέων του νομού και τελειώνει στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδος. 
 Ποιος είναι ο λόγος, και τι συμφέροντα εξυπηρετούν όσοι παρακάμπτουν τις δημοκρατικά θεσπισμένες λειτουργίες του γονεικού κινήματος και μάλιστα με την νομιμοποίηση της προέδρου της ομοσπονδίας θα θέλαμε να το μάθουμε κι εμείς το ΔΣ της Ενωσης αλλά και όλα τα μέλη μας.
 
Ακριβώς επειδή η κατάσταση των σχολείων είναι δραματική, και τα παιδιά μας κυρίως έχουν υποστεί και θα υποστούν ακόμα χειρότερα τις επιπτώσεις των πολιτικών που έχουν δημιουργήσει αυτήν την κρίση, δεν φταίνε σε τίποτε να υποστούν τα πολιτικά παιχνίδια και τα κόλπα ανθρώπων που στο μυαλό τους δεν ξέρουμε ακριβώς τι υπάρχει.
Καλούμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες της περιοχής να σταθούν πλάι στους δημοκρατικά εκλεγμένους Συλλόγους, Ενώσεις και Ομοσπονδίες που είναι οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους και να δυναμώσουν την φωνή τους και την δράση τους μέσα από αυτούς. Οι αυτόκλητοι σωτήρες δεν μας χρειάζονται.
 Ολοι οι γονείς μαζί , ανεξαρτήτως  πολιτικής, κοινωνικής ή θρησκευτική άποψης αγωνιζόμαστε καθημερινά μέσα από τα νόμιμα εκλεγμένα όργανα για να κρατήσουμε ζωντανή την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, την δημόσια παιδεία.

Η Ενωση Γονέων στην 3η δημοτική κοινότητα αγωνίζεται μαζί με όλους τους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς χωρία καμία διάκριση για την επίτευξη των παραπάνω στόχων και σας καλεί να ενισχύσετε αυτήν την 
ενωτική προσπάθεια.

Για το ΔΣ της Ενωσης Γονέων

 Η Πρόεδρος
Ιωάννα Θέμελη