Η ζωή στους βράχους την Δευτέρα στην κινηματογραφική λέσχη

Στα πλαίσια της κινηματογραφικής λέσχης και των προβολών ταινιών και ντοκιμαντέρ, το Δ.Σ. του Συλλόγου σε συνεργασία με την Ε’ ΕΛΜΕ και την Ένωση Γονέων 3ης δημοτικής κοινότητας αποφάσισαν να κάνουν ένα αφιέρωμα στην Αλίντα Δημητρίου και στην τριλογία των ταινιών της για τις γυναίκες στην Αντίσταση, τον Εμφύλιο και την επτάχρονη δικτατορία.

Η δεύτερη προβολή θα γίνει τη Δευτέρα 26/3 με την ταινία «Η ζωή στους βράχους» (2009, 100΄) στο 76/138 δημοτικό σχολείο (σταθμός ΗΣΑΠ Πετραλώνων) στις 7 το απόγευμα.

Για τις επόμενες προβολές θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωση.

Τη δεύτερη ταινία της με τίτλο "Η ζωή στους βράχους" μας παρουσιάζει η βραβευμένη σκηνοθέτις Αλίντα Δημητρίου. Το προσφιλές θέμα της Α. Δημητρίου και με σωστή απόδοση, είναι ο Εμφύλιος - οι γυναίκες πάνε στο βουνό, στο Δημοκρατικό Στρατό - αλλά και στις εξορίες.

Όταν άρχισε το κυνηγητό, μετά την υπογραφή της συμφωνίας της Βάρκιζας, άλλες πρόλαβαν και πήγαν στο βουνό και άλλες συνελήφθησαν. Όλες γιατί ήταν αντιστασιακές. Για όσες από αυτές που συνέλαβαν δε μπόρεσαν τα στρατοδικεία να στοιχειοθετήσουν κατηγορία (ισόβια ή εκτέλεση) τις έστειλαν εξορία: Χίος – Τρίκερι – Μακρόνησος.
Στην ταινία, τριαντατρείς Γυναίκες καταθέτουν τη μαρτυρία τους για τις διώξεις που υπέστησαν αυτές και οι οικογένειές τους, μετά την υπογραφή της Βάρκιζας στις 12 Φεβρουαρίου 1945, επειδή έλαβαν μέρος στην Εθνική Αντίσταση.
Πρόθεση της ταινίας είναι να αποκαλύψει το ρόλο μιας κοινωνικής ομάδας «χωρίς φωνή», ο οποίος αγνοείται από την επίσημη γραπτή ιστορία.
Στην ταινία ομάδα «χωρίς φωνή» είναι οι Γυναίκες.