Μικρόπολις 2012, στην Τεχνόπολις

 
Στην Τεχνόπολις του ΔήμουΑθηναίωνπραγματοποιείται -για τρίτη συνεχή χρονιά- από τις 20 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, η Μικρόπολις 2012. Το μεγαλύτερο φεστιβάλ κοινωνικής ευαισθητοποίησης για παιδιά και γονείς, ένα πρότυπο διαδραστικό πάρκο παιδείας και πολιτισμού, συνολικής έκτασης 22.000 τ.μ., όπου ταπαιδιά ηλικίας 2-13 ετών μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η Μικρόπολις εκπαιδεύει τους πολίτες του αύριο, μέσα από συναρπαστικές δράσεις και ευρηματικά προγράμματα, σε περιβαλλοντικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και επιστημονικά θέματα, προάγοντας οικουμενικές αρχές και αξίες. Με κεντρικό σύνθημα της φετινής διοργάνωσης: «Όλοι για έναν και ένας για όλους», περισσότεροι από 40 περιβαλλοντικοί, ανθρωπιστικοί και πολιτιστικοί φορείς, μουσεία, εκδοτικοί οίκοι, καλλιτεχνικά και ψυχαγωγικά σχήματα, ενώνουν δημιουργικά τις δυνάμεις τους.

Ποια είναι η χώρα του ανήκουστου και ανύπαρκτου; Πως μπορώ να χαρίσω το παλιό μου παιχνίδι; Πως βλέπουν τον κόσμο οι γιατροί και πως οι εφευρέτες; Πως ταξιδεύει το φως και τι γνωρίζει γι’ αυτό ένα ηλικιωμένο ουράνιο τόξο; Πόσα σχήματα έχει το αλφαβητάρι της νοηματικής; Είναι οι δροσοσταλίδες οι σελιδοδείκτες μιας βόλτας στο δάσος; Τι κοινό έχει η κομποστοποίηση με τα «Μουσικομαγειρέματα» ενός θρεπτικού πρωινού; Ήταν η φλογερή φρυκτωρία το διαδίκτυο της αρχαιότητας; Είναι η αλληλεγγύη αναγκαία συνθήκη ύπαρξης και συνύπαρξης; Πως παίζουν τα μικρόβια; Τι το περιπετειώδες μπορεί να έχει ένα παζλ με γιγαντόκουκλες; Είναι αλήθεια πως τα ηλεκτρόνια χορεύουν ταγκό; Τι μας διδάσκει η ακουστική μιας φάλαινας; Είναι η Ελλάδα ένας απέραντος καμβάς τοπικών γεύσεων; Πως παίζεται η νερένια σκυταλοδρομία; Τι περιέχει η βαλίτσα ενός ταξιδιάρη γιατρού;

Σ’ αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα ερωτήματα, απαντήσεις δίνει στους μικρούς της φίλους η Μικρόπολις 2012.