Το ΔΣ της Ενωσης Γονέων για την νέα σχολική χρονιά

      ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
3ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΕΔΡΑ:12ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Κειριαδών & Σφηττιών 1 τ.κ. 11853 Αθήνα
Τηλ:6974310600 / φαξ:2103303346
e-mail: enosigoneon3@gmail.com


Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς το Δ.Σ. της Ενωσης χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς και εύχεται ΚΑΛΗ, ΓΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.
Δυστυχώς και στην νέα χρονιά όλη η εκπαιδευτική κοινότητα πρέπει να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής.
Η χρηματοδότηση των σχολείων είναι ανύπαρκτη αν αναλογιστούμε ότι μέσα στο 2012 έχει καταβληθεί μόνο ένα μέρος από την πρώτη δόση του 2012 με αποτέλεσμα να παρεμένουν απλήρωτοι διάφοροι λογαριασμοί.
Από τον Σεπτέμβριο του 2011 μέχρι σήμερα ο Δήμος λόγω ελλείψεως κονδυλίων δεν εχει προβεί σε καμμία συντήρηση ή επισκευή των σχολικών κτιρίων της περιοχής μας.
Οι προσλήψεις νέου διδακτικού προσωπικού έχουν μειωθεί στο ελάχιστο ενώ δάσκαλοι και καθηγητές καλούνται με μειωμένες αποδοχές να επιτελέσουν το εκπαιδευτικό τους έργο.
Πολλοί από τους γονείς βρίσκονται ήδη υπο το καθεστώς ανεργίας ή εργασιακής ομηρίας.
Πολλοί μαθητές αφενός είναι πλέον ανασφάλιστοι με αποτέλεσμα να μην έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλθη και αφετέρου να υποσιτίζονται .
Πολλοί βρεφονηπιακοί σταθμοί κλείνουν ενω σε όσους συνεχίζουν την λειτουργία τους έχει μειωθεί ο αριθμός των παιδιών που εξυπηρετούν με αποτέλεσμα να δημιούργουνται επι πλέον προβλήματα στις εργαζόμενες μητέρες.

Η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων (149 δημοτικού σχολείου και 12 Λυκείου) παραμένει ακόμα πάγιο αίτημα γονιών και μαθητών

Για να μπορέσουμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας πρέπει εμείς οι γονείς σε συνεργασία με τους καθηγητές και δασκάλους να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, προκειμένου να διεκδικήσουμε το δικαίωμα των παιδιών μας για ένα δημόσιο δωρεαν σχολείο.

Γι΄ αυτό επειδή μέχρι τέλος του Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέων Δ.Σ. στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων πρέπει όλοι οι γονείς να συμμετάσχουν ενεργά τόσο στις εκλογοαπολογιστικές Γενικές Συνελεύσεις όσο και στην εκλογική διαδικασία.

Ολοι μαζί με οπλα την ενότητα, την αλληλεγγύη και τον αγώνα ας υπερασπιστούμε το Ενιαίο Δημόσιο Σχολείο για όλα τα παιδιά.

 

Το δημόσιο σχολείο είναι δικαίωμα των παιδιών

κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα του Κράτους.




To ΔΣ της Ενωσης Γονέων στην 3η Δ.Κ.
 

     


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Σχετικά με τη δράση της Ενωσης μπορείτε να ενημέρωνεστε από τον ιστότοπο

http://enosigoneon3.blogspot.com/2011/05/blog-post.html.