Ο δήμος Αθηναίων τιμά την ημέρα κατά της φτώχειαςΜε δύο συμβολικές εκδηλώσεις, ο δήμος Αθηναίων, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012, τιμά την «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας», με τηνυπόμνηση ότι η μάχη που διεξάγεται για τηνανακούφιση των αδύναμων συμπολιτών μας είναικαθημερινή, σκληρή και απαιτεί όλο και περισσότερους συμμάχους.

Την Τετάρτη στις 9 π.μ. στις εγκαταστάσεις του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, στο κτίριο του παλιού Φρουραρχείου (απέναντι από το σταθμό Λαρίσης), θα διανεμηθούν τρόφιμα σε 500 πολύτεκνες οικογένειες, με τη μέθοδο του προκαθορισμένου ραντεβού.

Την ίδια μέρα, στη 1 μ.μ., το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, πραγματοποιεί εκδήλωση στην αυλή του Κέντρου Σίτισης του Ιδρύματος, Πειραιώς 35 και Σοφοκλέους. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα αναγνωσθεί κείμενο από τη θεατρική ομάδα Αστέγων του Ιδρύματος και συμβολική διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η συγκρότηση μιας ευρύτερης συμμαχίας, απέναντι στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.