ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ


   






ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
3ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΕΔΡΑ: 12ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Κειριαδών & Σφηττίων 1 τ.κ. 11853 Αθήνα
                                                                                     enosigoneon3.blogspot.com      e-mail: enosigoneon3@gmail.com
                                                     Αθήνα 16/09/2013
ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Προς:  ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
             κ. ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε η σχολική χρονιά.
Όπως έχουμε συνηθίσει πια, κάθε χρόνο τις πρώτες μέρες τα σχολεία δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε: επειδή δεν έχουν γίνει οι τοποθετήσεις ή οι αποσπάσεις ή οι μετακινήσεις των εκπαιδευτικών ή επειδή δεν είναι στις θέσεις τους οι ειδικότητες, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί κανονικά ούτε η πρωινή ζώνη αλλά ούτε και το ολοήμερο σχολείο, που τόσο πολύ εξυπηρετεί και βοηθά την πολύ δύσκολα διαβιούσα Ελληνική οικογένεια.
Φέτος όμως νέες εκπλήξεις περίμεναν εμάς τους γονείς: πριν τον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για το Λύκειο (λες και δεν υπήρχε αρκετός χρόνος προηγουμένως μέσα στο καλοκαίρι να συζητηθεί και να ψηφιστεί, έτσι ώστε να μην υπάρχει αναταραχή με το άνοιγμα των σχολείων!). Οι καθηγητές απάντησαν σ’ αυτές τις αλλαγές με την απόφαση των συνδικαλιστικών τους οργάνων για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ και οι δάσκαλοι της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις συμπαράστασης.
Εμείς, οι γονείς και οι κηδεμόνες, είμαστε αναγκασμένοι να χάσουμε τα πενιχρά μεροκάματά μας (καθώς δεν υπάρχει κανείς να αφήσουμε τα παιδιά μας!)  χωρίς ουσιαστική πληροφόρηση και ενημέρωση να περιμένουμε στωικά τις εξελίξεις, ακούγοντας –σαστισμένοι– για δικαίωμα στην απεργία, δικαίωμα στην εργασία, δημόσια δωρεάν παιδεία κ.τ.λ. κ.τ.λ.
Στις 10/09/2013 η Ένωσή μας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της τοπικής Ε.Λ.Μ.Ε. για ενημέρωσή μας. Εκεί συμμετείχαν και διάφορα άλλα σωματεία, σύλλογοι κ.ά. Μας μίλησαν για  πολύ σκληρές εξελίξεις στο Λύκειο, για τη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, για ένα σχολείο φτιαγμένο στα πρότυπα της αγοράς … κι αυτή την ενημέρωση εμείς μεταφέραμε στην έκτακτη συνέλευσή μας. Όπως, όμως, αντιληφθήκαμε είμαστε μονόπλευρα άρα αποσπασματικά ενημερωμένοι, αφού όσο κι αν προσπαθούμε να κατανοήσουμε τον νέο νόμο, είναι δύσκολο για εμάς που δεν είμαστε νομικοί. Έχουμε έλλειμμα πληροφόρησης, δεν γνωρίζουμε σφαιρικά για όλες αυτές τις αλλαγές που συντελούνται και δεν θέλουμε να γίνουμε εύκολα θύματα της προπαγάνδας και της πολιτικής εκμετάλλευσης.
Γι’ αυτό σας ΚΑΛΟΥΜΕ και σας ΖΗΤΑΜΕ να μας βοηθήσετε στη διοργάνωση μιας μεγάλης συζήτησης (Ημερίδας) στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων στα Πετράλωνα με τη συμμετοχή και των Ο.Λ.Μ.Ε - Δ.Ο.Ε,  να καλέσουμε τους γονείς να ενημερωθούν ουσιαστικά για αυτές τις αλλαγές αποφεύγοντας τυχόν παραπληροφόρηση. Τέλος, θέλουμε να ΕΝΤΑΞΕΤΕ στο σχεδιασμό του Υπουργείου σας την ενημέρωση των γονέων για τις όποιες αλλαγές θα γίνονται είτε με φυλλάδια (η Δ.Ο.Ε μοίρασε φυλλάδια μέσα !!! στα σχολεία) είτε με ομιλίες, γιατί ενημερωμένος πολίτης = ενεργός πολίτης.
ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ
Ο Πρόεδρος
ΓΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Μέλος της Α.Σ.Γ.Μ.Ε