ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ



ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
3ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΕΔΡΑ:12ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Κειριαδών & Σφηττιών 1 τ.κ. 11853 Αθήνα
Τηλ:6974310600 / φαξ:2103303346
e-mail: enosigoneon3@gmail.com



ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/9/2013 ώρα 18.00 μ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


«... Ο φασισμός στις μέρες μας φανερώνεται με δυο μορφές. 'Η προκλητικός, με το πρόσχημα αντιδράσεως σε πολιτικά ή κοινωνικά γεγονότα που δεν ευνοούν την περίπτωσή τους, ή παθητικός μες στον οποίο κυριαρχεί ο φόβος για ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Ανοχή και παθητικότητα λοιπόν. Κι έτσι εδραιώνεται η πρόκληση. Με την ανοχή των πολλών...».
                                                              Μάνος Χατζηδάκης - Φεβρουάριος 1993

Σεπτέμβριος 2013: ένας άνθρωπος δολοφονείται, ο Παύλος Φύσσας, από τα εκτελεστικά όργανα της Χρυσής Αυγής. Τι έχει μεσολαβήσει  από το 1993 που ο δημοφιλής συνθέτης με ένα κειμενό στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για άναπτυξη νεοφασιστικών αντιλήψεων και δημουργίας φασιστικών πυρήνων τύπου Χρυσής Αυγής; Ο καθένας από μας ας αναρωτηθεί και ας βγάλει τα συμπεράσματά του ποιός είναι ρόλος των  διαφόρων φασιστικών μορφωμάτων σε μία χώρα που έχει υποστεί πολλά δεινά από διάφορα φασιστικά καθεστώτα μέχρι σήμερα.
Και  βέβαια οι δράσεις αυτές μας αγγίζουν άμεσα ως γονείς, καθόσον το τελευταίο διάστημα, έχουν εξαπλωθεί και μέσα στο χώρο των σχολείων αποσκοπώντας στον προσηλυτισμό των νέων.

 Η Ενωση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της Γ΄ δημοτικής κοινότητας

Καλεί

όλους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς της Γ΄ δημοτικής κοινότητας να συμμετέχουμε στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο προκειμένου να δηλώσουμε την αντιδρασή μας σ΄ ολές τις φασιστικές και ρατσιστικές πράξεις της Χρυσής Αυγής και να απαιτήσουμε εδώ και τώρα όλες εκείνες τις αναγκαίες νομοθετικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της νεο ναζιστικής βίας.

Για το Δ.Σ

        Ο  Πρόεδρος                                            Η Γεν.Γραμματέας


       Δ. ΓΟΥΣΗΣ                                                    Ι. ΘΕΜΕΛΗ