ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
3ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΕΔΡΑ:12ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Κειριαδών & Σφηττιών 1 τ.κ. 11853 Αθήνα
Τηλ:6974310600 / φαξ:2103303346
e-mail: enosigoneon3@gmail.com
                                                                                                                             ΑΡ.ΠΡΩΤ……16……
                                                                                                           
                                                                                    Προς :
ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ            
 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                                                    ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
                                                                                    κ. Προβατά Φ.
                                                                                    Κοινοποίηση:
                                                                                     α)  Προς όλες τις Δημοτικές       Παρατάξεις
                                                                                    β)  Πρόεδρο Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας
                                                                                    κα Πηνελόπη Γκούμα
                                                                                   

Αθήνα 28.11.2013

ΘΕΜΑ : ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΑΠΟ ΧΩΡΟ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ 12ου ΛΥΚΕΙΟΥ

     Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Γ΄ δημοτικής κοινότητας του Δήμου Αθηναίων,  θέλει να εκφράσει τις απόψεις του σχετικά με την ανάγκη ανέγερσης νέου διδακτηρίου, προκειμένου να στεγαστούν οι μαθητές του 12ου Λυκείου και κατ΄ επέκταση να εκφράσουμε, την πλήρη αντίθεσή μας σε όποιες σκέψεις αποχαρακτηρισμού του οικοπέδου από χώρο ανέγερσης σχολείου για  την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και  απόδοσής του στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
     Εδώ και επτά περίπου χρόνια οι μαθητές των Κάτω Πετραλώνων που φοιτούν στο 12ο Λύκειο φιλοξενούνται στο σχολικό κτήριο του 12ου Γυμνασίου , περιμένοντας να δοθεί μια οριστική λύση για την μετεστεγασή τους σε νέο κτήριο. Το αποτέλεσμα αυτής της προσωρινής φιλοξενίας  του, που τείνει να γίνει θεσμός, είναι τόσο οι μαθητές του Γυμνασίου όσο και οι μαθητές του Λυκείου να αντιμετωπίζουν  καθημερινά οξυμένα προβλήματα.
     Ο χώρος που ήταν προορισμένος για αίθουσα εκδηλώσεων έχει χωριστεί με πρόχειρες κατασκευές και έχει μετατραπεί σε αίθουσες διδασκαλίας, οπου οι συνθήκες διδασκαλίας είναι απαράδεκτες λόγω της έλλειψης μόνωσης με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα ακουστικής.
     Οι υπάρχουσες αίθουσες διδασκαλίας λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών που φοιτούν, προορίζονται μόνο για τις ανάγκες των βασικών μαθημάτων με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλείψεις των σχετικών χώρων, για την στέγαση εργαστηρίων που είναι απαραίτητα για την διδασκαλία μαθημάτων όπως της τεχνολογίας, μουσικής καλλιτεχνικών, φυσικής, πληροφορικής  κλπ.
     Στο Γυμνάσιο λειτουργούν τμήματα ένταξης και στο Λύκειου τμήματα μαθημάτων
κατεύθυνσης για τα οποία δεν διατίθενται οι κατάλληλοι χώροι ώστε να γίνεται η σωστή διδασκαλία που απαιτείται για τα συγκεκριμένα μαθήματα.

Φυσικά αίθουσες γυμναστηρίου, πληροφορικής και οτιδήποτε χρειάζεται να διαθέτει ένα σύγχρονο διδακτήριο που να καλύπτει τις σημερινές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών θεωρούνται πολυτέλεια.
Ο προαύλιος χώρος είναι  ανεπαρκής αφού ένα μεγάλο μέρος του έχει καταληφθεί από (3) τρείς αίθουσες διδασκαλίας ( βαρέως τύπου ), για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες διδασκαλίας σε πρωινή λειτουργία των δύο συστεγαζόμενων σχολείων. με συνέπεια  να συναθροίζονται στο διάλλειμα περίπου 400 παιδιά ηλικίας από 12 ετών, που είναι τα παιδιά της Α΄ Γυμνασίου, μέχρι 18 ετών, που είναι τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου, με ότι επιπτώσεις μπορεί να υπάρχουν από αυτή τη συνύπαρξη.
Ύστερα από τα παραπάνω θεωρούμε ότι επιβάλλεται όχι μόνο να μην αποχαρακτηριστεί το συγκεκριμένο οικόπεδο ως χώρος ανέργεσης του διδακτηρίου του 12ου Λυκείου αλλά απαιτείται, η άμεση διευθέτηση της συγκεκριμένης εκκρεμμότητας ώστε  να δούμε επιτέλους να αρχίζει η οικοδόμηση του νέου διδακτηρίου έτσι, ώστε τα παιδιά μας να μπορέσουν να φοιτήσουν σέ ένα σύγχρονο σχολείο που να καλύπτει όλες τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες.


                                                                        ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                                                   
 Δ. ΓΟΥΣΗΣ                                                                                                Ι. ΘΕΜΕΛΗ