Ανακοινωση Ενωση Γονεων 3 για την Κονιστρα






                                         ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
3ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΕΔΡΑ:12ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Κειριαδών & Σφηττιών 1 τ.κ. 11853 Αθήνα
e-mail: enosigoneon3@gmail.com


Για άλλη μια φορά ο λόφος μεταξύ των οδών Τρώων, Δημοφώντος και Κυμαίων γίνεται το επίκεντρο των γεγονότων στη 3η δημοτική κοινότητα.
Μετά το ιδιοκτησιακό πρόβλημα του 73ου Δημοτικού σχολείου , την εγκατάλειψη στο δασάκι του αστεροσκοπείου, έρχεται να προστεθεί και η μη λειτουργία  της παιδικής χαράς της Κονίστρας εδώ και  3 χρόνια περίπου.

Ο χώρος αυτός παραχωρήθηκε το 1923 από το Υπουργείο Γεωργίας στο Εθνικό Συμβούλιο Ελληνίδων (Ε.Σ.Ε) με την προϋπόθεση να είναι ένα κέντρο ψυχαγωγίας και άθλησης των παιδιών της περιοχής.

Το 1988 το Ε.Σ.Ε παραχωρεί στον Δήμο Αθηναίων το νότιο τμήμα της Κονίστρας για να φτιάξει γήπεδα μπάσκετ. Σε αντάλλαγμα ο Δήμος, όπως υπογράφει στην σύμβαση,  θα είναι υποχρεωμένος α) να διαθέτει φύλακα για τα γήπεδα του μπάσκετ β) να είναι υπεύθυνος για την συντήρηση και καθαριότητα όλης της Κονίστρας  και γ)να πληρώνει τους λογαριασμούς του νερού  και του ηλεκτρικού ρεύματος
Το 1992 η σύμβαση ανανεώνεται και το 2004 έχουμε νέα σύμβαση αλλά με μια παράγραφο που λέει ότι «όλος ο χώρος κατά πλήρη κυριότητα και νομή και κατοχή ανήκει στο Ε.Σ.Ε»

Το 2009 λήγει η σύμβαση χωρίς ο Δήμος να έχει υπογράψει καινούργια. Το αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας είναι να μην υπάρχει φύλακας και ο χώρος το βράδυ να είναι ελεύθερος για τους εμπόρους ναρκωτικών. Σήμερα ο χώρος της παιδικής χαράς  είναι γεμάτος  χόρτα και σκουπίδια, έτσι ώστε  να υπάρχει κίνδυνος  πυρκαγιάς και τέλος να κινδυνεύει να χαθεί και στα ‘χαρτιά’ ένα μεγάλο κομμάτι του λόφου.

                     Το Δ.Σ. της  Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων μαζί με τους κατοίκους απαιτούμε 
 
Ô Ο Δήμος Αθηναίων να κάνει πράξη την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Νο  6/15.1.2015 «Το δημοτικό συμβούλιο εκφράζει τη βούληση του για την παραμονή της παιδικής χαράς Κονίστρας καθώς και του 73ου  δημοτικού σχολείου στο Δήμο Αθηναίων. Σημειώνεται ότι ο Δήμος θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες για το σκοπό αυτό’’

ÔΗ Νομική Υπηρεσία του Δήμου να ξεκινήσει να ασχολείται με τον φάκελο της Κονίστρας -73ου Δημοτικού Σχολείου, που εδώ και μήνες προβληματίζεται τι ονομασία θα του δώσει!

ÔΟ Δήμος Αθηναίων να ανανεώσει την σύμβαση  με την Ε.Σ.Ε στο πλαίσιο της απόφασης που έχει πάρει το δημοτικό συμβούλιο

Καλούμε

Όλους τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων,  τα αθλητικά σωματεία,  τις ευρύτερες συλλογικότητες, αλλά πάνω από όλα τους γονείς της περιοχής μας,




να συμμετέχουν στην Συνέλευση των Κατοίκων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαϊου 2015 και ώρα 17.00 στη συμβολή των οδών Δημοφώντος και Κυμαιων στα Άνω Πετράλωνα.

Όλοι μαζί να αγωνιστούμε ώστε ο χώρος του λόφου   να ανήκει  στα παιδιά μας και να μην ‘πέσει’ στα χέρια των λίγων.



                                                                                          ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


           


     



ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Σχετικά με τη δράση της Ενωσης μπορείτε να ενημέρωνεστε από τον ιστότοπο
http://enosigoneon3.blogspot.com/2011/05/blog-post.html.